• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 23
Всички имаме коли, нали ?
torbalan - Дървен философ
igt написа:
Да, за производителите на акумулатори.
Това голяма глупост...

Иначе - официална статистика според мен може да се получи, но тя няма да е меродавна...

Фактора "вакуум между ушите" според мен е основен причинител на ПТП-тата и дневните светлини едва ли коренно ще променят статистиката...

Но от друга страна е достатъчно един живот да спасят и полза е имало...
sstefanov - майстор
Така е, стига балансът да е в полза на спасените.
Може ли дневните светлини да са причина за увеличаване на катастрофите? И такива неща има по нета.
Затова питам.
Има, прав си...
Но няма как това, че се двишиш на фарове, да предизвика ПТП...

Стига фаровете да са къси или монтирани от производителя дневни, а не някакви измислени китайски ментета притежаващи всички възможни сертификати и монтирани в кварталния гараж...

Имам чуството, че почти 100% от колите на пътя са с нерегулирани фарове или изобщо с някакви суперизмислени фарове и светят като луноходи....
sstefanov - майстор
Начини има много, пешеходец (или велосипедист) пресича пред кола на фарове и не го виждаш, например.
KingLin - майстор
То това за пресичането пред фаровете е в следствие на споменатото по горе - нерегулирани светлини или пък така наречените "гъзари" които си поръчват "ксенонови" фарове от Китай, които пък не са сетфицирани и буквално заслепяват каращия насреща. Друг фактор е карането на дълги което в периода на смрачаване е дори по гадно от колкото по съвсем тъмно (поне за мен). И не мога да си обясня защо го правят - забравят да превключат на къси или си мислят че докато е още светло не пречи.
kuger - майстор
Това поредното чесане на езици, пардон, клавиатури ли е?
Закона казва, караш със включени светлини!
Ползата за мен е-виждат те от по-далече.
sstefanov - майстор
Ясно е какъв е закона, на мен ми е интересно има ли доказана полза от това?
В доста страни на север го има това със задължителните светлини...
Според мен там преди да го направят задължително, добре са го премислили...

У дома също има предпоставки да бъде задължително... Терена ни е доста пресечен и шарената сянка е ежедневие по пътищата...
bulhomes2 - майстор
По-нагоре се спомена за зимните гуми. Тази неделя си ги сложих, въпреки че мислих да е следващата. Сигурен съм, че това ме спаси от 100% катастрофа вчера. Допускам, че е възможно и фаровете да са помогнали.
Междуградско. Срещу мен автобус, идвам от завой, след автобуса отбивка за Тетевен, после мост... Ограничението 60, изпреварването забранено. Автобуса си кара нормално срещу мен в неговата си лента. Посегнах да сменя нещо на бордкомпютъра. С връщането ми на погледа към платното виждам, че някакъв изпреварва автобуса, а аз вече се разминавах с него. Ако бях с летните гуми със сигурност щях да се завъртя и най-вероятно щеше да се удари в шофьорската врата. Та възможно е и фаровете да са помогнали да го забележа.
Чаро - Акълия
http://dadrl.hit.bg/
От там-

Не ми се коментира... като всичко е наопаки, защо трябва нещо да е наред!? :oops:

Прикачен файл

ка.JPG
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 23

Тема "Дневните светлини?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: