Всички имаме коли, нали ?
cvetanmu - специалист
То това докато се изпари спирта.
Правил съм грешката да пръсна с течноста за чистачки - :x няма изчистване след като се изпари спирта.
Прави ми впечатление, че като пусна парното да духа към седалките, а не на стъклото вдига по бързо изпотяването.
Стефко - специалист
Намажете с желатиново сапунче.
kuger - майстор
cvetanmu написа:
То това докато се изпари спирта.
Правил съм грешката да пръсна с течноста за чистачки - :x няма изчистване след като се изпари спирта.
Прави ми впечатление, че като пусна парното да духа към седалките, а не на стъклото вдига по бързо изпотяването.
То, затова си има режим за обдухване на предно стъкло. При мен се включва и компресора на климатика, когато пусна този режим.
За да не ви замръзва стъклото си има лек, гараж :-D Който си няма стърже, като мен :x , или чака.
inspo - майстор
Основния проблем при изпотяването на стъклата е лошата вентилация в колата. Както каза чефо виж си филтъра на купето. Ако нямаш течове и отоплителната с-ма е наред - не би трябвало да имаш проблем.
bulhomes2 - майстор
Слизай сутрин с една кофа вряла вода и с нея си размрази полека стъклото! След няколко опита ще разгадаеш необходимото количество. Трябва да прецениш кое ти е по-евтино - бензина за затопляне на парното или тока за затопляне на водата.
Chefo77 - майстор
bulhomes2 написа:
Слизай сутрин с една кофа вряла вода и с нея си размрази полека стъклото! След няколко опита ще разгадаеш необходимото количество. Трябва да прецениш кое ти е по-евтино - бензина за затопляне на парното или тока за затопляне на водата.
НИЩО НЕ ПРАВИШ С ВРЯЛА ВОДА НА ЗАМРЪЗНАЛО СТЪКЛО!
Видял съм десетки коли направили такова "размразяване" с един и същи ефект - ново стъкло.
bulhomes2 - майстор
Ми моите са в гараж и под навеси и не съм го правил, но бащата редовно го правеше на Волгата (някога). Че и двигателя и обливаше да запалела по-лесно.
Писал съм "полека". Да не би там да е грешката?
stivemaster - майстор
Това с врялата вода е най бързия начин да си пръснеш стъклото.
Chefo77 - майстор
Пич, никога не можеш да уцелиш кое е полека и кое е прекалено! Съвсем сериозно - стъклото се пука като стой та гледай!
Изобщо при замръзнало стъкло не се прави нищо, което да го "стресира". Навремето колега си беше спукал неговото на 19-ката като пусна чистачката от ... има-няма 10 сантиметра!

Съвсем в духа на форума бих предложил да си направи "система" за по-бързо загряване на антифриза чрез монтиране на устройство (защото не зная как се казва точно), която представлява 2 "полусфери", 2 щуцера за вход и изход и 3-4 подгревни свещи. Слага се реле, слага се окабеляване и се монтира на пътя на малкия кръг. Антифриза загрява за норматив и размразяването е много по-бързо. Допълнително се печели от това, че колата влиза по-бързо в оптимален температурен режим оттам разхода спада, износването също ... Казвали са ми, че в моргите се намира от Рено, мислех да го приложа на Ровъра, но бързо се отказах - монтажа щеше да отнеме 2 дни при човек, разглобявал доста Ровъри, на мен седмица не ми мърда :)

Ето и примерна схема (благодаря и ще ме извиняват колегите от axm-auto.com)
Прикачен файл:
112_112.jpg
112_112.jpg (25.24 KиБ) Видяна 8208 пъти
ArturDent - Почти Безобиден
Аз размразявам с течност за чистачки - концентрат. Сложил съм я в един пулверизатор, от тия дето са препаратите за прозорци.
Паля колата, пръскам от препарата и след 1 минута пускам чистачките. Докато работят пръскам още малко.

Тема "За изпотяване на прозорците" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: