• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 40
Всичко за дърводелството
ribnikolaevi - майстор
Веднага го търся, благодаря!
Малко накуп си задавам въпросите, но пък ако някой иска и има какво да каже ще се оринтира.
Имам едно пространство в един шкаф в антрето, което е между страница на шкафа и страницата на пералнята (сушилнята е над нея). Ширината на това местенце е около 25 cm. Мислим там да държим прафовете и коша/кошовете за пране. Дълбочината е около 70 cm. Най-удобно ще е с някакви водачи. Да, обаче ... водачите могат да се поставят само от едната страна на тия механизми, на дъното или на тавана на мястото. Та: виждал съм конзолни механизми (само от едната страна имат водачи), но са тесни и самия им вид предполага малко натоварване. Само препаратите като са пълни всички бутилки и туби тежат към 6-7 kg. Мисля да си направя някакъв рафт от ПДЧ примерно (може и пластмаса да е - разпенено ПВЦ), но се чудя за водачите.
До сега съм се сетил за три варианта. Странично (конзолно) окачване, горно (таванно) и долно (подово). Най-лесно откъм направа ми се вижда страничното окачване. Но и с най-много въпросителни относно стабилността и трайността във времето. Но може да има непознати за мен водачи, които да позволяват такова монтиране (аз съм виждал обикновените, телескопични).
Горното окачване предполага неудобство при експлоатацията - най-удобно е да се обслужва отпред и чрез бъркане отгоре.
Долното водене пък е възможно само за коша/кошовете с дрехи. По принцип те ще са под препаратите, защото и децата трябва сами да могат да си сложат мръсните дрехи за пране.
И така ... вие сте ...

Прикачен файл

водачи 02.jpg
водачи 02.jpg (76.54 KиБ) Видяна 3081 пъти
miliad - майстор
Ползвал съм това http://online-furnish.com/product_info. ... rticles=98, като горен механизъм за плъзгаща врата :) . Може да го сложиш и странично на на страницата горе и долу.Ето http://jeveller.snimka.bg/advertising/m ... 9.13312520, случайна снимка от нета. Механизма е с телескопичен водач.
ribnikolaevi - майстор
Какви панти се ползват при пуш отваряне?
maroka - специалист
ribnikolaevi написа:
Какви панти се ползват при пуш отваряне?
С обратна пружина.
Като купуваш пуш-а спомени и ще ти дадат конкретни панти :)
ribnikolaevi - майстор
От Рали ми казаха, че били без пружина. И понеже ги искам специално за лепене към огледална врата, задачката става по-сложна. Някой има ли решение специално за такива панти?
maroka - специалист
ribnikolaevi написа:
От Рали ми казаха, че били без пружина. И понеже ги искам специално за лепене към огледална врата, задачката става по-сложна. Някой има ли решение специално за такива панти?
E добре де, нека да са без пружина. Не са те излъгали хората. Слагай смело :)
ribnikolaevi - майстор
Малко е срамежлив собственика на стаята, та се наложи да го замажа, но пък мебелите се виждат ...

Прикачен файл

P1100363_02.jpg
P1100363_02.jpg (35.05 KиБ) Видяна 2933 пъти
ribnikolaevi - майстор
Масив 4/8 добре ли е за тук?

Прикачен файл

Garderob Detska 003_02_03.JPG
Garderob Detska 003_02_03.JPG (47.3 KиБ) Видяна 2933 пъти
colyo - специалист
Предостатъчно. На ъгловките на дъщеря ми са 3х3 и ме издържат без пролем
(105кг). Според мен не е лошо да спънеш рамката с 1,2 или 3 напречни гредички. Все пак е дете и ще скача отгоре.
ribnikolaevi - майстор
Да, мисля да спъна, досега имах наум едно пречка, но сега като каза и взе да ме гложди да сложа две.
Как да хвана масива към ПДЧ-то. Само винтове достатъчно ли е? Дали и някакво лепило да не прибавя (сигурно ще трябва да се шкури ламината)?
Масива мисля да го работя с планки. То всъщност носещи ще да само надлъжните, напречните ще играят роля да направят 3Д стабилитета, тъй като подматрачната е така направена - ламели, които са захванати към надлъжни царги. Та тия царги ще легнат върху елементите масив, които ще захвана към ПДЧ-то.
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 40

Тема "Мебелите за един апартамент - от идеята до реализацията" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: