Всички имаме коли, нали ?
bulhomes2 - майстор
Имам едно бракувано Ауди за чаркове. Ако ме сетите зимата - ще го пробвам и ще снимам.
schuldiner - майстор
Само аз ли си бърша изпотените стъкла с кърпа?
Pinto - специалист
И това съм пробвал, но след като се подсуши стъклото веднага пак се образува някаква много тънка коричка от скреж. Става въпрос отвън на стъклото. Явно силно се охлажда през нощта и веднага прави малък конденз, който замръзва. Същото понякога става и от вътре. Просто издишания въздух, който е по-топъл и по-влажен като срещне студеното стъкло кондензира и замръзва. За вътре ползвам някакъв спрей против изпотяване и има някакъв ефект, обаче за отвън няма оправяне. Трябва парното малко да загрее, леко да затопли стъклото и с пуснати чистачки за около 1 км път се оправя.
iivanov - майстор
Спрете натискането и въргалянето в колите и значително ще ви намалеят проблемите.Проверено.
Иначе ползвам вентилация на max :-D
inspo - майстор
Има и спрейове за отвън. Купувам си ги от метро. Взимал съм и флакон под налягане и пулверизатор и двата вида вършат идеална работа. Флакона изкара по дълго. За шофиране през ден два и предвид по мекия климат във Варна - за една зима един стига. Въпросните продукти са немски и действат незабавно. А и удоволствието от използването им няма цена. Качвам се в астрата паля излизам пръсвам два три пъти със спрея и потеглям, а някакъв тузар със скъпа джипка търка огромния си джам и потропва в студа. Бас държа, че после и той си е купил спрей :mrgreen:
stiv1961 - майстор
inspo написа:
Има и спрейове за отвън.
Всички подобни спрейове и пулвелизатори са на спиртна основа. Моят пулвелизатор е чист спирт в шише от препарат за почистване на прозорци :)
Прикачен файл:
2706001.jpg
2706001.jpg (17.22 KиБ) Видяна 4041 пъти
Бързо, лесно, .............. и най- вече евтино :)
inspo - майстор
Може да се каже, че не си прав. Защото спрея 500мл е 5-6 кинта.
А спирта 100мл е левче. Но в спирта няма смазка(глицерин) и такова мамата на чистачките.
stiv1961 - майстор
Моя спирт е безплатен :-D , а чистачките ми са от чет,ри лева.
inspo - майстор
:-D твойто е частен случай
Pinto - специалист
inspo написа:
Има и спрейове за отвън. Купувам си ги от метро. Взимал съм и флакон под налягане и пулверизатор и двата вида вършат идеална работа. Флакона изкара по дълго. За шофиране през ден два и предвид по мекия климат във Варна - за една зима един стига. Въпросните продукти са немски и действат незабавно. А и удоволствието от използването им няма цена. Качвам се в астрата паля излизам пръсвам два три пъти със спрея и потеглям, а някакъв тузар със скъпа джипка търка огромния си джам и потропва в студа. Бас държа, че после и той си е купил спрей :mrgreen:
Колега дай някоя снимка или поне напиши каква марка са. Голям проблем ми е това заскрежаване през зимата. Сигурно до сега не съм уцелил читав препарат.

Тема "За изпотяване на прозорците" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: