Без да се прекъсва в смисъл да не се разединява чрез ключ или контактно щепселна връзка.Защитният проводник може да се размножава с отклонения като мястото на отклонение трябва да осигурява надеждно свързване -по познатите от практиката начини-кабелна обувка с болтова връзка,спайка,запояване.Свързването към металния корпус да бъде в определената за тази цел точка,почистена от боя и окиси за да бъде осигурен добър контакт с метала.
Ясно, сега разбрах. Въпреки всичко ще пусна изцяло нови кабели, без да прекъсвам нулата и земята.
Търсих из форума да видя снимка как точно излиза кабела от стената и се връзва към бойлера, ама не можах да намеря.
Както и да е. Мисля че вече ми е ясно какво трябва да се направи.
Като взема бойлера, може пак да питам нещо.
Благодаря Ви за отговорите и съветите.
Ясно, сега разбрах. Въпреки всичко ще пусна изцяло нови кабели, без да прекъсвам нулата и земята.
Жълто-зеления проводник директно към корпуса на бойлера. Не му е мястото на него в разклонителната кутия.Мда..точно това ме притесняваше. Това значи да излезе от стената и директно на корпуса. Всъщност защо пък не, аз просто искам да е издържано и естетически и електрически.
Търсих из форума да видя снимка как точно излиза кабела от стената и се връзва към бойлера, ама не можах да намеря.
Както и да е. Мисля че вече ми е ясно какво трябва да се направи.
Като взема бойлера, може пак да питам нещо.
Благодаря Ви за отговорите и съветите.