• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
Здравейте, незнам дали е тук мястото за питането ми? Ако модераторите преценят, нека преместят темата на нужното място!

Правя ремонт на кухнята, в обикновен панелен блок - гр. София.
Идеята ни е да поставим на мястото на старата фазерна врата, нова интериорна такава - НО! Удряме на камък. Желанието ни е да намерим фирма, която да направи, "Летящата интериорна врата" за панелката тип "Marine" - нещо такова:
Изображение
Изображение
Нещо подобно!
Изображение

...но да е с едно прозорче!
Проблема е, че фирмата която питах ми обяви цена за механизма около 300 лева?!?!?! WTF? :shock:

Механизмът за отваряне е такъв:
Изображение

А гледам, че нормална панта, за такъв тип врата, която е този модел:
Изображение
Изображение

..е около 30 лева бройката!
Ето информация тук: http://neoform.bg/bg/product-view/110/1970.html

Въпросът ми е! Може ли някой да сподели опит или, да даде предложение, за читава фирма в гр. София, която може да дойде на място, да вземе размери и, да ми направи такъв тип врата, не за 700 лева а, за нормална сума колкото си е реално цената на матерялите + труд и съответно не изтискваща печалба на безумна цена!?

Никак не ми се вярва, че една панта за врата, която струва около 200-300 лева с монтажа може да стане + 300 лева за пантите!
За мен е безумно!

Благодаря предварително на отзовалите се!
galin56 - специалист
Какво представлява тая "летяща врата". Нещо като вратите за гараж ли? :? До сега такава монтирана за кухня не съм виждал.
petkomz - специалист
galin56 написа:
Какво представлява тая "летяща врата"
Отваря се в двете посоки.
galin56 написа:
Какво представлява тая "летяща врата". Нещо като вратите за гараж ли? :? До сега такава монтирана за кухня не съм виждал.
Представи си врата в Saloon BAR ! :) само че единична! Отваря се и на вътре и на вън!
galin56 - специалист
petkomz написа:
galin56 написа:
Какво представлява тая "летяща врата"
Отваря се в двете посоки.
Ясно(ако съм разбрал правилно де). И към коридора и навътре към кухнята. Ако оскъпява двойно вратата наистина не си заслужава според мен, но всеки си знае и си има мнение.
VLADO66 - майстор
И се слага прозорче да не фраснеш някой по носа като тръгнеш да влизаш/излизаш от помещението :-D Удобно е когато се разнасят пълни табли насам-натам.Неудобно е че няма добро уплътнение и миризмите от кухнята при липса на абсорбация се разхождат и в другите помещения.
VLADO66 написа:
И се слага прозорче да не фраснеш някой по носа като тръгнеш да влизаш/излизаш от помещението :-D Удобно е когато се разнасят пълни табли насам-натам.Неудобно е че няма добро уплътнение и миризмите от кухнята при липса на абсорбация се разхождат и в другите помещения.
Е зависи от случая!

Тук в темата става въпрос, от къде аджаба да намеря фирма да ми направи вратата, която искам за нормални пари - при условие, че пантите струват м/у 26-30 лева!

На 3 фирми се обаждам, днес и всички започват да мънкат и да развиват разни теории за 600-700 левови врати без монтажа!
Смешно е! Ден година храни!

При условие, че дори си спестяват бравата и заключващ механизам, който в конкретния случай е безсмислен, а пантите не са нещо кой знае толкоз различно от нормалното!... #-o
VLADO66 - майстор
По принцип фирмите за интериорни врати работят с готови профили с фалц за каси.Платното лесно ще го намериш/безфалцово/,касата трябва да се поръча и направи по платното.
stiv1961 - майстор
s01o написа:
Тук в темата става въпрос, от къде аджаба да намеря фирма да ми направи вратата, която искам за нормални пари - при условие, че пантите струват м/у 26-30 лева!
При условие, че дори си спестяват бравата и заключващ механизам, който в конкретния случай е безсмислен, а пантите не са нещо кой знае толкоз различно от нормалното!... #-o
Ми що не си я направиш сам, материали има много и всякакви :)
stiv1961 написа:
s01o написа:
Ми що не си я направиш сам, материали има много и всякакви :)
Благодаря за съвета, но всеки е добър в нещо! Аз специално не съм добър в дърводелските изпълнения, а и нямам нужните инструменти и време!
Бих предпочел да си дойдат майсторите дето го правят това по-цял ден и да си свършат качествено работата!
Точно като малоумните "хАмериканци" - дето викат майстор за една крушка!

Вервай ми, преди години им се чудех - как на запад може да се вика майстор за някакви дребни неща! - сега ги разбирам! :)

Не че съм червив от към парички и съм вързан в ръцете - но точно това не бих се ханал да го правя!

:yawinkle:
  • 1
  • 2

Тема "Интериорна врата, на "летящи панти", за кухнята ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: