От мобилни телефони до цифрови камери
hidrazin - майстор
и онова за кинескопа ТХО ли му казвате
:prayer: :prayer: :prayer:
А на мен кой ще помогне? На компютъра ми имам по някои платки лампички дето не светят.
От какво може да е и как се наричат тия работи на които са лампичките? Ако някой може
да ми прати и схема, ще бъда много благодарен. Ето тук съм ги белязал на снимката. Назад има и
още дето не светят.
http://s017.radikal.ru/i409/1211/f4/2d5a7d658bbb.jpg
:partyman:
fox_vt - майстор
Проблема е на втория сандък отгоре вдясно на третия ред 4 тото копче -включено е на мануал а трябва да е на ауто затова не светят трите лампички хидра :-D Обаче по големия проблем сякаш има някво жужене откъм задния ред сандъци :?
pif4o - специалист
Бъзикаите се вие :) Ама Viho от раз позна платката, цар си бате точно същата е, е сега ще сваля виновниците и утре в магазина за нови :) ще докладвам за резултата :)
hidrazin - майстор
Обаче по големия проблем сякаш има някво жужене откъм задния ред сандъци
Благодарско за копчето. Някой като е минавал без да иска го е щракнал. Сега като го сложих на ауто
ми се оправи монитора и вече не розовее.
А за жуженето от задния ред не се притеснявай. То е от моторчето на силиконовата играчка
на колежката. Свършват му батериите и вие на умряло (и тя също). :cool:
pif4o - специалист
Момци добри новини :) Телевизора работииииии......!!!! :) оказа се чe имам кондензатор 36 волта 100 микро въпросния С801, смених го току що и телевизора се върна към живот. Todortv, viho,alien искренни благодарности момчета =D> =D> =D> :prayer: :partyman:
hidrazin - майстор
Ами честито! Да е жив и здрав на бабата. Е, поне тук получи някакви насоки за разлика от
другия форум, където темата ти отлетя веднага в коша. Не че съм помогнал с нещо де, ама
ще ме извиниш за майтапа. То само сериозно не става. Направо не се сдържах. :prayer:
Успех!
fox_vt - майстор
Абе хидра кой тоя другия форум бре все го споменаваш а те май бая зли там то тряя с фазомера да ги доближава човек :-D :-D
pif4o - специалист
Да така беше :) отлетя и разбрах защо, засегнати са интерес,и човека има сервиз що да ми помага :) Нищо, ама то не знам ти да не си същия :mrgreen: Шегичкам се бре :) От опита ми с ДВД-то с подобен проблем имах идея да сменя всички кондензатори наред дето са в района на захранването и все щях да го оцеля, и ако не стане в сервиза но бях длъжен да опитам :) но колегите дадоха жокер точно в десятката :) Още веднъж Благодаря за помоща на всички :) Даже ме обвиниха че на никои не съм бил помогнал там какво съм бил очаквал, ми аз съм силен в друга област :) кво да направя не мога да разбирам от всичко, ама кто не ми са ръцете в дупето що да не си оправям каквото мога :)
alien - специалист
pif4o написа:
.... но колегите дадоха жокер точно в десятката .....
то с тоя кондензатор и още няколко известни дефекта сервизите къщи построиха :)
като види диода как мига и мръщи вежди и вика мммм.... ще го мъчим.... дано стане.... , а под масата потрива ръце....
аз лично съм сменил 1 кофа такива.... а завалията от другата тема за лцд-то изрева че са го одрали 120 лева... като е лцд дай с голямата брадва... та като говорим за пари - ако някой реагира лошо значи е от към дръжката на брадвата... и трябва да бягаш бързо...
pif4o - специалист
Даже нямам време и да избягам, затриха темата, заключиха я, ама те пишат в нея да ме унезят и д анемога да се защитя :) как съм си бил излагал и прочие :) щото на мен малко ми прикипя и пуснах нова с "Благодарности" както и да е, не им се сърдя и без това няма да влизам там вече, преди малко си направих нов акаунт ама по аипи е блокиран исках да пусна ЛС на г-на да му разкажа как съм си оправил ТВ и то без да се заяждам ама не може :). Наи лошото е че и аз на него може да съм му помогнал в някои авто форум и да е спестил едни 300 лева за нема нищо, ама караи :) Ще го видим ще живее ли тоя ТВ включва се малко странно преди да извади синия екран изкарва нещо като раета за 2-3 секунди се избистрят и преминават в син екран, не знам и преди ли е бил така щото както казах е на бабата :)

Тема "Проблем с телевизор LG (кинескоп) -може би захранване?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: