• 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 103
Всичко за този вид строителство.
valio2007 - специалист
Това е същата история като творенията на нашите 240 умници. Правят закон от 2 страници и после 98 страници напътствия как се прилага закона, които ако сбъркат следващата година се пренаписват по различен начин.

Ти сценарист ли си? Или може би пиар на сценаристите?
stivemaster - майстор
Бях забравил как се казва технологията на обработка ,но го намерих и докато го гледате http://www.youtube.com/watch?v=H7lg8Vnq ... ure=relmfu не търсете "къв е номера" а се замислете (само тези от вас които се изказват "компетентно" по тази тема и ако грешат никога не се извиняват) дали имате достатъчно информация, че да давате компетентни мнения и да спорите.И за да не излезе че е случайност някаква ,а не пиротехнология ето въздействието и върху друг материал http://www.youtube.com/watch?v=H7lg8Vnq ... ure=relmfu ,остава разбира се довода "това е монтаж".
Тани - модератор
Е защо търси толкова време! Достатъчно беше да снимаш как гориш с горелката твоя материал и един обикновен стиропор!Тогава всички ще сме ДЛЪЖНИ да ти се извиним! Амежду другото, клипчетата от линковете са едни и същи!
estqwerty - специалист
Tsilkov написа:
8180 написа:
Според моите даскали 15кВ се дешифрира като 15 000 Волта, което на м2 ми идва множко.:)
А всъщност става въпрос за 15kWh/m2a (Киловат часа на метър квадратен годишно) което е годишна консумация на енергия и 10W/m2 (Вата на метър квадратен) което е необходима енергия за отопление в даден момент :lol:
имаше го въпроса по-напред в темата но не можах да го намеря та:

тези 15 киловатчаса годишно какви са ?
Ел енергия или топлинна?
защото ако се топлим с термопомпа копа ще намали електрическата консумация.
stivemaster - майстор
За което се извинявам ,в момента не мога да го оправя ,че от този телефон не виждам Тубата ,не съм копнал другия адрес ,той всъщност е малко по надолу в Тубата ,ако погледнете в дясно ще го видите. Демонстрацията е с памучен плат третиран с разтвора наполовина.
И нещо много важно ,за какъв мой материал става дума ,аз да не съм търговец накакъв ?Моята файда е да ви обясня действието на вещества, като това които действат като противовъзпламенители ,на материали които имат суперценни свойства и искаме да ги употребим въпреки тяхната възпламенимост.
А в темата изключвайки най достъпния материал едновременно топлоизолатор и едновременно СТРУКТУРЕН, както видяхте в линкоевете за инженерните му приложения ,които съм дал по нагоре , кво правим?

Отговор на estqwerty - електроенергия !!!
Tsilkov - майстор
estqwerty написа:
Ел енергия или топлинна?
15 киловатчаса годишно са топлинна.Тя може да дойде от всичко - както казах виждал съм вариант на пасивна къща (построена мисля в Чехия) с бойлер за топла вода на дърва които играе ролята на буферен съд и рекуператора взема от него въпросните 15 kWh/m2. Дали ще вземеш термопомпа ще даде отражение обаче в цялостната консумация на електрическа енергия която е ограничена до сравнително високите 120 киловатчаса годишно.

Ако идеята ти е да направиш нискоенергийна с 45 киловатчаса годишен разход и да му сложиш климатик с КООП 3 - няма да получиш "пасивна сграда". Няма да я получиш не защото "някой е решил така" ,а просто защото ще ти се наложи да имаш отоплителни тела ,а идеята на пасивната сграда е да сложиш много изолация ,но да спестиш пари от отоплителната система :wink:
Последна промяна от Tsilkov на чет ное 08, 2012 11:59 am, променено общо 1 път.
valio2007 - специалист
estqwerty написа:

Ел енергия или топлинна?
15kWh ел. енергия или от друг източник (газ,дърва....). Колкото и да те убеждава Цилков, че е топлинна.
Тани - модератор
valio2007 написа:
estqwerty написа:

Ел енергия или топлинна?
15kWh ел. енергия или от друг източник (газ,дърва....). Колкото и да те убеждава Цилков, че е топлинна.

Я разясни какво точно искаш да кажеш, че не те разбрах! 15kWh от математическото изчисление възоснова на калоричността на дървата/газта или приетата от къщата енергия след като приспаднем КПД на котела?
valio2007 - специалист
Тани написа:

Я разясни какво точно искаш да кажеш, че не те разбрах! 15kWh от математическото изчисление възоснова на калоричността на дървата/газта или приетата от къщата енергия след като приспаднем КПД на котела?
Сумата от енергиите, които къщата консумира (първични или пакива които си заплатил на доставчик).
Пример: Изразходил си 2 тона дърва, 1000 м3 природен газ, и 1MWh ел енергия.
Калоричност:
1kWh = 0,107 m3 природен газ
1kWh= 0,288 kg дърва

или си изразходил за годината:

2000/0.288 + 1000/0.107 + 1000 = 17.290 MWh

Разбира се това трябва да са разходите само за отопление,охлаждане и вентилация
Тани - модератор
А как се смята енергията от слънцето.
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48