• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
TOK - напреднал
Ако сложа съпротивление последователно на центробежна помпата, дали ще я опаза от правоъгълните импулси на този инвертор? http://hopshop.bg/index.php?main_page=p ... ucts_id=95
hidrazin - майстор
Помпа не се захранва от такава измишльотина.
:partyman:
TOK - напреднал
Знам, но такова имам в наличност
ArturDent - Почти Безобиден
И как точно очакваш съпротивление да на прави синусоида?
Накратко отговорът е НЕ.
TOK - напреднал
Целтa е да се получи пад върху резистра и да падне мощността на помпата. Така няма да изгори. Не знам дали съм прав.
Ако се сложи и един кондензатор паралел да замаже малко. Все пак тези уреди са модифицирана синусоида.
hidrazin - майстор
Все пак тези уреди са модифицирана синусоида.
Изображение
Ако на тези правоъгълници им викаш синусоида съм съгласен. :lol: :lol: :lol:
Пускай я помпата на това чудо. Като изгори какво? Ще си купиш нова и пак така
докато пак изгори и си вземеш истински UPS и поредната помпа. Пък и междувременно
сигурно ще ти е изкипяла системата и те чака и лек строителен ремонт. :roll:
И на мен ми се иска таралясника да върви с вода и въздух ама го карам на нафта. :prayer:
И преди да питаш тук пробва ли я тази помпа как се държи с това захранване? Ако все пак
искаш да си правиш експерименти и компромиси може леко да се "загладят" правите ъгли.
Разгледай тук:
помпа на парно
:partyman:
fbr - майстор
Всички гаражни инвертори на изхода си имат правоъгълно напрежение, точно по зелената графика на hidrazin. Но ако приложите това правоъгълно напрежение на индуктивен товар, ще видите че тока, който ще протече през товара, не се различава критично от такъв при приложена синусоида. Недостатък е че се увеличават вибрациите, но не съм чул и видял помпа дефектирала от това, че е работила с такъв инвертор.
TOK - напреднал
fbr написа:
Всички гаражни инвертори на изхода си имат правоъгълно напрежение, точно по зелената графика на hidrazin. Но ако приложите това правоъгълно напрежение на индуктивен товар, ще видите че тока, който ще протече през товара, не се различава критично от такъв при приложена синусоида. Недостатък е че се увеличават вибрациите, но не съм чул и видял помпа дефектирала от това, че е работила с такъв инвертор.
Точно така. Всичките ми познати с парно използват евтини UPS от години и нямат проблеми с помпите. Стария ми (гаражен) UPS се повреди и неми се вярва да е правел синусоида, въпреки че ми го продадоха за специален за помпи.
pansim - майстор
Най-напред да уточним за какво време се разчита на аварийното захранване.
Ако е само като спре тока, няма проблем с правоъгълните импулси, тъй като явно времето за работа ще бъде много малко, едва ли всеки ден спира тока за по 5-6 часа :-D
Така, че проблем няма.
stoy@n - специалист
pansim написа:
Най-напред да уточним за какво време се разчита на аварийното захранване.
Ако е само като спре тока, няма проблем с правоъгълните импулси, тъй като явно времето за работа ще бъде много малко, едва ли всеки ден спира тока за по 5-6 часа :-D
Така, че проблем няма.
На моя UPS не съм гледал кривата на осцилоскоп, но е най-обикновен китайски, за компютър, и предполагам не е синосуида...миналата зима нямахме ток над 30 часа....помпата е работила над 16-17 час без проблем....и все още си работи :-D
  • 1
  • 2

Тема "Аварийно захранване за помпа 60 Вата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: