От мобилни телефони до цифрови камери
viho - помощник
Еиии не говорете така за колегите , не са всички такива . Аз съм собственик на ТВ и ГСМ сервиз от 17 г. и помагам с информация на всички дето имат малко познания и огромно желание .:)
В интерес на истината сега си строя къща и се опитвам да си правя много неща сам , за това се регистрирах в този форум .

пп С приятел всичко става :partyman:
alien - специалист
за съжаление не само ТВ сервизите са така
баща ми преди 2 дена имаше проблем с колата, отдават му се ремонтите а и без това в момента няма работа и реши да си я ремонтира сам, проблема беше намерен - специално уплътнение започнало да изпуска налягането, налягането пада - трудно пали, отишъл при местния майстор да си купи от него такова уплътнение и оня го подкарал:
- аз такова нещо не съм чувал (какъв сервиз е тогава като не е чувал) те тия неща искат специален стенд, ти знаеш ли колко пари съм дал за стенд, то така не стават тия работи... донеси го тук аз ще ти го ремонтирам (демек дай 300 лева за сменя едно уплътнение)
накрая баща ми си купи уплътнение от пловдив и пак си го направи, ама поне разбрахме що за човек е тоя
верно че има много тънкости и наистина не е за всеки, ама не може от всяко уплътнение да изкарва по 300 лв ( съответно в телевизора всеки кондензатор ) то бива лакомия ама чак толкова не бива
fbr - майстор
Айде сега да отидем във форум на юристи и да зададем някакъв тривиален въпрос, и стой та гледай. С телевизорите и колите проблема е никакъв, като не стане със смяната на този и онзи кондензатор, просто купуваш друг телевизоо и толкова. Лошото е, че че не можеш сам да се защитаваш в съда, а служебния адвокат може да те накисне по-добре, не можеш сам да си направиш пломба на болния зъб, или да си изрежеш сам апандисита, и много други знайни незнайни области в които си действат картели в чист вид.
alien - специалист
не става въпрос какво можеш да си направиш сам, въпроса е когато можеш да си го направиш сам колко озлобени хора срещаш и колко ги е яд че изпускат 1 клиент, все едно света ще свърши, 1 клиент няма да им оправи живота, репутацията обаче може, но това е трудно за разбиране от хора заслепени от лакомия
pif4o - специалист
alien написа:
не става въпрос какво можеш да си направиш сам, въпроса е когато можеш да си го направиш сам колко озлобени хора срещаш и колко ги е яд че изпускат 1 клиент, все едно света ще свърши, 1 клиент няма да им оправи живота, репутацията обаче може, но това е трудно за разбиране от хора заслепени от лакомия
Точно за това говорим, много правилно казано!!!! ясно е че не всеки може всичко и затова си има хора за всичко. Ако един майстор е добър и доказан него не го плаши че ще остане без клиенти. Кефа от това да си направиш нещо сам си е голям, е и риска да го счупиш е голям но знаеш че си опитал а и после има по кого да псуваш щом сам си си виновен :mrgreen: Аз примерно снимам сватби и всичко каквото има , много често до мен се навира любител фотограф с първи си DSLR с мерака и тои да щракне някои кадър от същата гледан точка, и понеже ми вижда дипслея след всяка снимка, по някое време ме пита - " абе как ги правиш толкава светли в тази тъмна църква" показвам му нужната настройка и му обяснявам на бързо защо и как - човека е доволен и усмихнат цяла сватба, после и покрай това отнася и още доста съвети за които посмее да попита, общо взето не пестя съвети щом човека е мераклия. Е какво, утре да не би да тръгне да снима сватби да ми вземе хляба, все едно аз да отворя сервиз и да сменям кондензатори :) По колите ми също никои освен мен не пипа, а на мене там ми е силата, нищо че с фотография си вадя хляба :) Общо взето съм всестранно любознателна личност, интересувам се от много неща, имам много инструменти от всякакво естество, така да се каже дамазлъка е голям :) правя си много неща сам, изобретявам си, ремонтирам си, възстановявам си, творя като в кръжок по ТНТМ и прочие :) Но всичко това е чисто любителски :)
todortv - майстор
В случая с ремонта на телевизора и в други теми за ремонт на ел. уреди и ел инсталация, помощта
може да е нож с две остриета от гледна точка на безопасност.
Човека има мерак да си оправи проблема, има напътствията от по-знанещи, но има ли достатъчно
знания и навици да се пази от "тока"! Това ме притеснява.
pif4o - специалист
Е да прав си, темата е много обширна за да я разискваме. Факт е че по форумите са дават много съвети кои верни кои не толкова, важно е човек да може да преценя способностите си и да отсява правилните съвети :)

Тема "Проблем с телевизор LG (кинескоп) -може би захранване?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: