• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 23
Всички имаме коли, нали ?
sstefanov - майстор
Много приказки, но не по темата... (както обикновено)
Вложете енергията, с която спорите помежду си за откриване на доказателства "за" или "против" дневните светлини!
Chefo77 - майстор
Защо да не са по темата? Натоварването на компонентите по електрическата система са част от питанките, които възникват покрай ЗА или ПРОТИВ дневните светлини...
torbalan - Дървен философ
И редовно тези, които са против дневните и нямат никакви други аргументи, почват да фантазират на тема електротехника :)
Mega - специалист
Да се включа и аз. Дневните светлини са нещо добро. Аз лично ги приветствам и винаги съм карал целогодишно на включени фарове. Има коли, които при определени условия се забелязват трудно. Това са по-убитите цветове. Колкото до това дали хабят акумулатора? Това са пълни глупости. Винаги, когато спирам до 2-3 часа не гася габаритите на колата и преди година смених акумулатора с нов. Стария изкара 12 години - оригинален. Никога не е правил проблеми. Ако си поддържаш системата изправна тя е изчислена за това, дори за доста по-голями натоварвания.
Gadnyara - специалист
Емперично:
От 12 години карам на къси - усмиряват насрещните агресори, искащи да ползват рисковано късата дистанция за изпреварване срещу мен.
Само акумулатори не съм купувал - всичките са идвали с колите, за този период (откакто карам с денонощни светлини) - 3 бр., третата каляска търкалям сега.
Като се разделям с колите, те си палят нормално с оригиналната батерия, все се случва да е през февруари.

По мои впечатления, ако се кара в цикъл 15-20км/ден и 1500-2000км/мес (с извънградско през уикенда) ще забравите за акумулатора и няма да се сетите, че светлините въртят електромера...
При 2-3км маршрути няма шанс да се възстанови акумулатора.

Спомена се, че на празен ход генераторът е единствения източник на енергия - зависи от консуматорите. Особено зимата - вентилатор, фарове, размразител за прозорци, музика... Няма шанс без да "смуче" от батерията.
kuuuuuul - майстор
Да питам още нещо, *тъпите *Германци на които авт.парка е най големия в Европа не са въвели задължителни дневни светлини?
batkotony - специалист
професионал написа:
Ех, Тони, Тони - стига с тия гоуфове бе баце - не е интересно вече, пък и не е актуално - ако беше идвал в Перник щеше да видиш, че половината мангали се кипрат в "190"-ки, а другата половина в аудита! :lol: Що се дърлите напразно - всеки с шофьорски стаж повече от две зими има категорично мнение, и за нищо на света не ще си го промени! [-( Лека и спокойна!
Само за протокола искам да кажа,че имам много приятели от Перник и по никакъв начин не съм искал да те засегна.Ако все пак ти е прозвучало обидно-прощавай,не е било с такава цел.Просто се опитах за разведря атмосферата,защото много насериозно се взеха нещата.И не,не фантазирам на тема електротехника,а излагам факти,които не са удобни на опонентите ми и или ги омаловажават или направо ги пренебрегват.Имам чувството,че споря с адвокати-те са така хлъзгави и преиначават нещата според както им е удобно.А СЪМ против дневните светлини по много причини,доста от тях вече изложих,има и още.Ще кажа един пример от моя личен опит.Преди години,когато станах шофьор и между нас,младите, имаше неписана уговорка да караме на фарове-просто така,да сме различни.Това ни струваше постояни разправии с органите,че и няколко глоби и един акт за неправилна употреба на светлини...Е,питам аз,какво толкова притъмня през деня за тия няколко години,та тия същите,които ме глобяваха за включени фарове през деня сега ме глобяват за невключени?А що се отнася до 20+ годишните автомобили-защо не се огледате какви коли кара редовия българин?Това,че вие или аз сме успяли по един или друг начин да се качим на нещо под 10 или 5 години не значи,че това е средностатистическия автопарк на милата ни Родина...
Иначе подкрепям с две ръце мнението на Чаро:
Чаро написа:
http://dadrl.hit.bg/
От там-

Не ми се коментира... като всичко е наопаки, защо трябва нещо да е наред!? :oops:
професионал - специалист
:partyman: Не се притеснявай - не съм се обидил - затова сложих и емотикона, да покажа, че гледам с чувство за хумор на нещата!
jekasus - майстор
torbalan написа:
И редовно тези, които са против дневните и нямат никакви други аргументи, почват да фантазират на тема електротехника :)
Както и защитници на дневни излизат с довода, че не виждат коли в насрещно движение.
inspo - майстор
Абе не знам кой какво вижда, но е факт, че кола без включени фарове движеща се пред или в разредена колона от коли с включени фарове е доста опасно нещо. Имах няколко пъти възможността да се уловя как за миг отначало я игнорирам като участник в движението. Защото в съзнанието лека полека се създава възприятие, че колите които светят се движат, а другите не. И лошото е, че доста коли без включени светлини се срещат.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 23

Тема "Дневните светлини?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: