Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте,имам следният въпрос-тръби фи26 алуминиеви с вложка (вътрешен диаметър-20см)-10метра,достатъчни ли са да захранят колектор 1 цол захранващ :
1.Алуминиев радиатор h50-25 глидера захранен с фи16 алуминиева вложка- 9м.
2.Алуминиев радиатор h55-18 глидера захранен с фи16 алуминиева вложка- 11м.
3.Алуминиев радиатор h55-18 глидера захранен с фи16 алуминиева вложка- 3м.
4.Алуминиев радиатор h55-7 глидера захранен с фи16 алуминиева вложка- 3м.
5.Алуминиев радиатор h55-7 глидера захранен с фи16 алуминиева вложка- 1м.
6.Бойлер 80л със серпентина захранен с фи16 алуминиева вложка- 7м.
7.Лира захранен с фи16 алуминиева вложка- 7м.
Заслужава ли си подмяната им с полипропилен фи32.
Този отговор за първият или вторият въпрос се отнася?
LazarGanev - "Велик майстор"
Извинявай:
1.Да
2.Не
filmatoplo - майстор
Отговарям по мои преценки -толкова много консуматори захранени с тръба фи-26 мм с вътрешен диаметър 20 мм според мен е Малко .Освен това фитингите за тази тръба с алуминиева вложка са доста тесни фи-12 мм. Захранването им с тръба ППР фи-32 -гарантира вътрешен диаметър поне фи-24-25 мм , и фитингите запазват вътрешния диаметър :wink: .За по-евтино споменах ли.
LazarGanev - "Велик майстор"
Моите доводи:
1. 75 глидера Н500 + 1 лира са си 10-12кВт - напълно достатъчна е тръба ф26, с която вече е изпълнено трасето
2. Колкото и евтино да е с ППР, винаги ще е по-скъпо, отколкото запазване на сегашната тръба :wink:
3. Иначе сигурно аз съм човека, който най- недолюбва Pex-Al-Pex тръбите и работя почти изцяло с ППР
filmatoplo - майстор
Тръбите с ал вложка също не желая да ги гледам , колкото и бързо да се работи с тях , само ядове после .
Благодаря за отговорите!Да не отварям нова тема, искам да попитам -има ли преразход на твърдо гориво(донбаски въглища),ако котел Виадрус-40кВт захранващ алуминиеви радиатори h50-90бр.глидера+2 бойлера 80 литрови?Пълният брой глидери е 150бр, което пак значително е под мощността ,която котела може да отдаде.

Тема "Питане относно големина на тръбите" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: