• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 23
Всички имаме коли, нали ?
MrMurdjo - майстор
Обърна ли внимание на посочения диапазон на оборотите?
Дизелите поначало имат малко по-високи на празен ход и друго преводно отношение към алтернатора, защото рядко стигат 4000 оборота например. Бензинките на празен ход са абсолютни консуматори, алтернаторът няма нужните обороти. Може би не всички, но принципно е така.
Chefo77 - майстор
dyaneff написа:
Тези диаграми са абсолютна истина. Придружават всеки алтернатор. Когато ти(Торбалан) ми обясниш как един 120 А алтернатор когато в режим празен ход ( примерно 650-900 оборота в зависимост от двигателя) произвежд 20 Ампера, а ти го натоварваш примерно 40 Ампера, ще има сили да зарежда акумулатор.
Този алтернатор, който е 120 ампера и зарежда с 20 ампера при натоварване 40 ампера заслужава да бъде закаран на електричар да го погледне (или по-скоро реле-регулатора)...
MrMurdjo написа:
Дизелите поначало имат малко по-високи на празен ход и друго преводно отношение към алтернатора, защото рядко стигат 4000 оборота например. Бензинките на празен ход са абсолютни консуматори, алтернаторът няма нужните обороти. Може би не всички, но принципно е така.
Какво имат дизелите? По-високи обороти ли? На двигателя ли? Това кои дизели?
fox_vt - майстор
MrMurdjo написа:
Айде бе дизел ТДИ 900 оборота ПХ ауди 80 бензин 900 об ПХ.Няма такова нещо абсолютен консуматор щом не свети лампата за зареждането :idea: Както и няма алтернатор който да има равна или по голяма шайба от тази на коляновия вал а щом не е по голяма сами си сметнете на 900 об на двг колко ще са на алтернатора.
torbalan - Дървен философ
Mega написа:
... Всъщност освен напрежение има и сила на тока.
Има и закон на Ом за част от веригата, има го и за цялата верига...
И закони на Кирхов има...

Ама чучка писател, чукча не читател...

Аман от глупости...

Има напрежение - ток няма... Я някой да ми обясни как става това при константни съпротивления във веригата...

Ей, мамка му, някой беше писал:
Блажени са нисшите духом и тяхно е царството небесно...
ArturDent - Почти Безобиден
inspo написа:
Ми добре. Обаче пропускаш факта, че когато са включени фаровете волтажа пада още и от там дозареждането става по лошо.
Само за протокола:
Не става по-лошо, а по-продължително. Даже става по-добро.
Прочети малко как се зарежда акумулатор, но не слушай някакви гаражни майстори.
VLADO66 - майстор
Казано просто-хаби се ток,а щом се хаби ток се хаби гориво :wink:
todortv - майстор
dyaneff написа:
.........
+1. :supz:
Относно опонентите, не знам кой читател и кой писател, ама вземете прочетете цялата статия и не пишете глупости. :evil:
Прочетох, че някои колеги карат на халогени. Мен ми написаха фиш за това че ги използвам нощно време заедно с фаровете и ми обясниха че мога да ги ползвам само при намалена видимост. Фиата ми си пуска сам светлините при подаване на контакт, но си взех модул с който да ми се включват само фаровете без габарити и светлини по таблото.
stiv1961 - майстор
jastreb написа:
взех модул с който да ми се включват само фаровете без габарити и светлини по таблото.
Моят е същия, за 16.50 си реших проблема :)
inspo - майстор
ArturDent написа:
inspo написа:
Ми добре. Обаче пропускаш факта, че когато са включени фаровете волтажа пада още и от там дозареждането става по лошо.
Само за протокола:
Не става по-лошо, а по-продължително. Даже става по-добро.
Прочети малко как се зарежда акумулатор, но не слушай някакви гаражни майстори.
Добро, ама ако караш извънградско
inspo написа:
Ми добре. Обаче пропускаш факта, че когато са включени фаровете волтажа пада още и от там дозареждането става по лошо. Особенно пък ако се кара на къси разстояния зимата работата за акумулатора се влошава съвсем.
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 23

Тема "Дневните светлини?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: