Tsilkov написа: 15 киловатчаса годишно са топлинна.Не съм го написал аз.
Между топлинна и първична има няма 5-6 пъти разлика ( един COP само).
Tsilkov написа: 15 киловатчаса годишно са топлинна.Не съм го написал аз.
valio2007 написа:Пиша го за последно дано го проумееш - дет се вика и аз чак го разбрахTsilkov написа: 15 киловатчаса годишно са топлинна.Не съм го написал аз.
Между топлинна и първична има няма 5-6 пъти разлика ( един COP само).
Tsilkov написа:valio2007 написа:Пиша го за последно дано го проумееш - дет се вика и аз чак го разбрахTsilkov написа: 15 киловатчаса годишно са топлинна.Не съм го написал аз.
Между топлинна и първична има няма 5-6 пъти разлика ( един COP само).![]()
Условие1-Specific space heat demand < 15kWh/m2a - специфична нужда от топлина (Основно условие за пасивна сграда)
Условие3-Specific primary energy demand < 120 kWhm2/a - специфична нужда от първична енергия (Допълнително условие за пасивна сграда -забележи не къща).Това е показателя които цитираш.
За да стане сградата пасивна трябва да удволетвориш всички условия от страница 17 а не само едното.
stivemaster написа: Цилков бележка, на топлинната енергия си изял едната буква.В случея не е грешка защото това е превода ,но си прав че се има предвид нужда от топлинна енергия.
stivemaster написа: Киловатите са на м2 ,но не от чиста или мръсна площ ,ами на РЗП и са за 365 дни.По наредба 7 са за РЗП. При пасивните сгради са за "полезна площ".Точния термин е TFA (Treated floor area) и го има в DIN и BS (мисля и ISO има ).В него освен стени и конструкция ,не влизат инсталационни щрангове и стълбища (с това последното не съм много съгласен ама е без значение).Складовете и техническите помещения се броят на половина.Това още повече утежнява достигането на заветните 15kWh/m2a и 10W/m2
valio2007 написа: Примерно <0.6V (обема, да не каже някой пак , че са Волтове) естествена циркулация.Да, ще кажа - точно Волтове.
Tsilkov написа:Единицата е 0,6h-1 и е свързана с blower door test-а.При същественото различие в записите, вероятно говорите за различни параметри или за едно и също с различно ниво на прецизност.
valio2007 написа:http://www.youtube.com/watch?v=CRBjtYW6qI4Нека първо покаже това за което говори за да повярваме.
Може би всичко с нискоенергийните и пасивните къщи отива в миналото. Този пич обещава с 1м2 панел да генерира 5kWh денонощно и на северния полюс даже. Дали ще го постигне .... бъдещето ще покаже.
ПП. Електрическите автомобили само това чакат да направят бума си.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: