Най - вълнуващия въпрос зимно време.
idunno - специалист
Ами котела,Филме, е Бош 24кв(по спомен) и горелка ератовска (точния модел не го помня GP нещо си) и двете втора ръка ги намерихме.Къщата е 10см външна изолация и нормална ПВЦ дограма.Системата е с панелни радиатори и медни тръби.Като допълнение седмичен програматор за котела и две помпи-едната за отопление другата за БГВ в комбинация с трипътен вентил с ел. задвижка.Нищо специално, но си работи много добре.Просто е добре сметната.
filmatoplo - майстор
Това ми прилича на професионална работа :) , снимки няма ли .Тази комплектовка -стоманен триходов котел + външна горелка взе да печели конкурса -пелетна алтернатива - и то успешна ценово. :wink:
idunno - специалист
:) то си е професионална работа.Снимки не съм правил, но ще снимам и ще кача.
Пламен Лилов - напреднал
Вързах двата буфера и подкарах системата.Балкан разлика,като заредя в 22.30 издържа без проблем до 6.30 както си пише по книжките и както каза филмчето.Ама кои да слуша :-D
filmatoplo - майстор
Той колегата Калин72 колко се двоуми за буфер :? вече 2 зими. Три броя вече му предлагам все ги изтърва :wink: .
kalin72 - майстор
Моята система си държи и без буфер от 21-22 до 7 часа...но ако се появи изгодно предложение тия дни, ще си купя :)
тонито68 - напреднал
kalin72 написа:
Аз нямам буфер, но не съм слуга на системата...защо зареждаш толкова начесто? Аз зареждам на 8-10 чата, като поддържам 23-25 градуса на два етажа, и 300 литра бтв.
Предполагам, че твоя котел е само за дърва и е с горяма камера. Нашият е комби т.е. за дърва и въглища, но слагаме само дърва. Опиши приблизителния разход на сезон!
kalin72 - майстор
Миналата зима, при недобре работеща система, изгорих 10 м3 бук, 200 кг въглища и 300-400 кг екобрикети.
За тази зима съм приготвил пак 10 м3 бук, мисля да купя и 400-500 кг екобрикети.
тонито68 - напреднал
kalin72 написа:
Миналата зима, при недобре работеща система, изгорих 10 м3 бук, 200 кг въглища и 300-400 кг екобрикети.
За тази зима съм приготвил пак 10 м3 бук, мисля да купя и 400-500 кг екобрикети.

Колко кв.м отопляваш, санирани или не? Не разбрах, котела ти за дърва ли е?
kalin72 - майстор
Да, котела е за дърва. Отоплявам 2 етажна къща, обща площ 140 м2 с добра PVC дограма, тук-таме има вата зад гипсокартона ("майстори"...), без външна изолация.

Тема "и пак за атмоса!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: