• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 28
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Сензора за връщащата вода се поставя непосредствено на входа на котела .
kalin72 - майстор
filmatoplo написа:
Сензора за връщащата вода се поставя непосредствено на входа на котела .
А когато има Ладомат? Защо сега, когато го преместих, котела много бързо вдигна температура, и сега поддържа 70-80 градуса, при положение, че и бойлер зареждаше, и радиаторите бяха студени...връщащата на котела не падна под 60 градуса.
filmatoplo - майстор
В момента тествам един котел -в место Ладомат или термовентил имам монтиран трипътен смесителен вентил със задвижка и регулатор за нея , работи перфектно , имам и буфер 500 литра (който Калин изтърва за 2 часа разлика) зарежда го добре .Направи ми впечатление че налягането на системата ми след загрят котел на 80 гр почти не се покачва -да не съм сгрешил нещо с напомпването на мембранния съд :wink: .
kalin72 - майстор
Последно зареждане до горе - снощи в 21:30. Към 7 сутринта радиаторите бяха студени, температурата в къщата - 24 градуса. Температура на котела - 60 градуса, всички дърва бяха изгорели, въртеше само помпата на Ладомат-а. Запалих отново котела, за 10 минути достигна 75 градуса и тръгна топлото към радиаторите. Мисля, че това е правилния начин на работа. Само буфер липсва, за да имам топло и при угаснал котел.
Какво мислите?
kalin72 - майстор
Никой нищо не мисли, значи съм прав :-) но минах на ръчно управление, от управление по външна температура. На автоматично - като сложа буфер.
filmatoplo - майстор
Та въпросния буфер вчера го тествах , събира излишната топлина , и се зарежда целия на 60-65 градуса , понеже има 2 броя термометра горе и долу -почти еднакво показват .Регулирал съм помпите да стартират от 60 градуса мерено 30 санта от върха на буфера , сензора на регулатор ТР-6 е вкаран в медна гилза.Задвижките съм нагласил да поддържат диапазон 60-65 градуса , котела е настроен за сега макс 80 градуса , връщащата вода съм нагласил 65 -68 градуса :wink: .Да поработи сега така , то и времето е топло , ако се наложи ще направя промени в нагласите :wink: .
kalin72 - майстор
Айде пак аз с питане :)
Говорихме за самоциркулация към бойлера...има ли начин да се спре? Знам, че с буфер излишната топлина се обира най-добре, дали в този случай ще намалее самоциркулацията?
Или да сложа постоянно отворен клапан, който се затваря при температура в бойлера 65 градуса, примерно?
filmatoplo - майстор
:? Каква е тази -Самоциркулация .
kalin72 - майстор
Ей такава, при неработеща помпа на бойлера той продължава да се зарежда, колкото температура вдигне котела, толкова е и бойлера...това ако не е самоциркулация, незнам какво е тогава...
filmatoplo - майстор
Странно че се случва :? , но ти нямаш къде да разпусне хидравличното засмукване от помпата на Ладомата .Не е фатално , какво като загрява бойлера до 70-80 гр.
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 28

Тема "Да поправим моята инсталация - монтаж на две помпи, трипътен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: