Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bibiqn - специалист
http://www.stil-el.com/index.php?page=s ... &Itemid=90
И аз да попитам някой дали е ползвал такъв и как точно се монтира на тръбата.Този от първия пост ми е ясен с металната верижка знам че се закача.
kuuuuuul - майстор
Този е добър и е с изнесен датчик,може да го сложиш максимално близко до ризата на котела,но му трябва захранване и за това се свързва към ЮПС-а,имах такъв и бях доволен но без да искам го изгорих :sad:
От фирмата съм доволен,доста неща си купих от тях,също и за газови уредби и ЮПС уговарям се когато идват в София да зареждат и се срещаме за тебе вероятно ще ги изпратят и по Еконт,Насков може да даде най добра информация.
bibiqn - специалист
kuuuuuul написа:
Този е добър и е с изнесен датчик,може да го сложиш максимално близко до ризата на котела,но му трябва захранване и за това се свързва към ЮПС-а,имах такъв и бях доволен но без да искам го изгорих :sad:
От фирмата съм доволен,доста неща си купих от тях,също и за газови уредби и ЮПС уговарям се когато идват в София да зареждат и се срещаме за тебе вероятно ще ги изпратят и по Еконт,Насков може да даде най добра информация.

Мерси смятам да си поръчам ,само незнам как е по правилно да се свърже.Когато си купих Юпс се сещам че пишеше в книжката нещо от сорта да не се прекъсва веригата под товар.Един вид този терморегулатор остава между юпс-а и помпата.Така когато спре напреженито към помпата упс-а подава напрежение само до терморегулатора.Дали може да се изгърби нещо?
kuuuuuul - майстор
Слагаш на ЮПС-а разклонител в който включваш помпата и терморегулатора.
bibiqn - специалист
kuuuuuul написа:
Слагаш на ЮПС-а разклонител в който включваш помпата и терморегулатора.
Тук нещо не схванах?Нали терморегулатора трябва да отваря и затваря веригата(фазата към помпата).За какво е този разклонител.Според мен трябва да се прекъсне веригата на юпс-а.Той си има копче за пускане и спиране,би трябвало да се преработи схемата на това копче инак казано когато терморегулатора се включи да прекъсне директно изх.напрежение на юпс-а.
kuuuuuul - майстор
Ауу,каква глупост съм написал,извинявам се :x Терм.рег. включих в ЮПС-а и той си командва помпата,не съм забелязал проблеми. :partyman:
filmatoplo - майстор
Аз ги свързвам така- главен предпазител в таблото ,с него подавам захранване на юпиеса , изхода на юпиеса го карам към друг предпазител 6 ампера , след предпазитела захранвам терморегулатор -който прекъсва фазата , след терморегулатора кабела отива в помпата .Втория предпазител е заради терморегулатора защото той може да е дигитален и въобще нека захранването след юпиеса да минава през ключ при ремонт на помпата и регулатора.Който не разбира може да спре главния предпазител , но юпиеса да продължи на батерия , така като изключиш втория предпазител е гарантирано че на помпата няма ток , не всеки знае копчето на юпиеса -модели разни. :wink: .
bibiqn - специалист
Днес дойде терморегулатора от по горния пост.Може ли някой с по прости думи да ми каже как да го шунтирам с ключе ако евентуално не сработи някой път?:)
filmatoplo - майстор
Тоест искаш да пуснеш в паралел на терморегулатора друго захранване отделящо се с ключе , ами става .
bibiqn - специалист
filmatoplo написа:
Тоест искаш да пуснеш в паралел на терморегулатора друго захранване отделящо се с ключе , ами става .
Да ама как точно да го направя незнам.
На този термостат не се прекъсва фазата само а и нулата.Ако има значение де :)

Тема "Контактен термостат." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: