От мобилни телефони до цифрови камери
Найденов - специалист
А не ти ли пасва да си вземеш по един стерео потенциометър от стойностите, които ти трябват и да ги сдвоиш с три зъбни колела- по едно на осите на потециометрите и едно на средната ос, на която ще ти е врътката?
hidrazin - майстор
Не се хаби. Явно няма зор. То само ние си пишем тук. няма да му вадя думите с ченгел я.
:partyman:
radius - майстор
Като сме се разписали, задачата се усложнява и от това, че потенциометъра може да е с линейна или логаритмична характеристика...
Найденов - специалист
А също и с антилогаритмична :-D
gogo7777 - майстор
Търся потенциометър 2x50kом + 2x100kом.Двете двойки са на една ос
Кое точно не разбрахте от въпроса :? И що аджеба така се отговаря
hidrazin - майстор
Ами Гого защото и въпроса е такъв. Ти виждал ли си такъв потенциометър? Ако го намериш дори
и на снимка в Интернет ще те почерпя. Питащия има някаква идея или му се налага да ремонтира нещо специфично,
ама не е уточнил какво точно и за какво. Все едно да ти кажа че ми трябва Twin Turbo.
Е, ами нормално е да попиташ за каква кола ми трябва. Нека те попитам - имаш ли осем бутала? Не ми трябват осем еднакви, а четири еднакви плюс
още четири пак еднакви и ще ги слагам на един мотор. Ти как би реагирал?
Айде лека и руса!
gogo7777 - майстор
Ха ха забавен си, няма лошо :-D . Еми що отговорите не са по същество, И аз имам апаратура със странни стойности в електрониката и във форумите не намирам отговори........относно елементите ....ама това е друга бира :-D
Наздраве :sauf:
hidrazin - майстор
и във форумите не намирам отговори........относно елементите ....
Не си питал където и когото трябва. :drinkers:
Пък и като задаваш такива странни въпроси, би било уместно да дадеш максимално голяма информация за да
ти се даде разумен отговор. Иначе баба Ванга отдавна умря и нещо врачките във форума напоследък намаляха. :?
gogo7777 - майстор
Глей сега(по шопски :-D ), Когато някой зададе някакъв въпрос(независимо какъв) се очаква подобаващ отговор. Когато не се разбира какво се пита (в повечето случаи е така) се подканя питащия да бъде по-конкретен във въпроса си. Все едно разговаряш с познат :-D . Много просто (първично) е да се постъпи така. Обаче що не се получава така? Размисли и страсти :-D

Голем кеф е да се напише нещо безполезно :-D .Линк за потенциометър за "хиляди"левове и от там нататък само глупости... ха ха....то за тия пари ще си връткам потенциометрите на кака Памела :-D :partyman:
hidrazin - майстор
Това по-нормално ли е?
http://www.ebay.com/itm/4x-PCB-Panel-Mi ... 0219451160
Този е 4х50 килоома и е линеен. Ако си купи още един от същия модел 4х100 килоома може да размени
секциите и ще има два такива каквито търси на прилична цена. Един за работа и един резерва.

Тема "Помощ за потенциометър 2x50k + 2x100k" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: