• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 81
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
jinio - специалист
batkotony написа:
На някои модели димери(регулатора за оборотите) корпуса отзад (най-външната периферия) се разглобява и става доста по-компактен.Пробвай дали и твоя не е от тях,ще стане по-естетично... :)
Другото предложение ми е да изведеш и термостата някъде отвън да може да се регулира без да вдигаш капака.
Мммдааааа съгласен съм с теб, направил съм две тела на които съм сложил регулатора отвътре, като съм пробил само една малка дупчица през която минава само оста, а самата врътка си е отвън, но на тези тела при монтажа, когато са си работили като климатици имам предвид тръбите са излизали на дясно и е отчупено голямо пърче от перфорираната пластмаса за да минат тръбите и ако сложа по-малка част от корпуса се вижда част от дупката, иначе напално те подкрепям че трябва да е по естетически.
batkotony - специалист
Само да попитам какво сложи за накрайници на тръбите,иначе се вижда ,че са заварени,а не запоени... :?
Изображение
vankovarnata - специалист
То за 50-60лв. се взима цяла платка за управление на клима/он-оф ка/ и си решавате проблема. Има си скорости, следене на флуида, въздушен, управление на помпа ако щете и дистанция със задаване на желана Т.
jinio - специалист
vankovarnata написа:
То за 50-60лв. се взима цяла платка за управление на клима/он-оф ка/ и си решавате проблема. Има си скорости, следене на флуида, въздушен, управление на помпа ако щете и дистанция със задаване на желана Т.
Дай линк от къде да се вземат и как се монтират, ако е за платки от климатици аз имам около 10, но с тях не става щото като намалиш оборотите на вентилатроа датчика в него не отговаря на платката и изключва поради грешка, а ниската скорост на вентиатора издухва бързо топлината и почва да духа хладен въздох след това.
jinio - специалист
batkotony написа:
Само да попитам какво сложи за накрайници на тръбите,иначе се вижда ,че са заварени,а не запоени... :?
Изображение
Ами купувам си от магазин за парни инсталации меден накрайник 1/2 на ф16 или ф18, след това с раздувача раздувам едно малко парче медна тръба ф12 от единия край и го пъхам в отвора на накрайника, а другия край си влиза директно в ф10 тръбата която излиза от климатика, преди това разбира се съм сменил тънката тръба с ф10, а ако дебелата тръба е ф12 директно нея я раздувам. Утре ако правя друго тяло ще пусна подробни снимки.
vankovarnata - специалист
jinio написа:
vankovarnata написа:
Дай линк от къде да се вземат и как се монтират, ако е за платки от климатици аз имам около 10, но с тях не става щото като намалиш оборотите на вентилатроа датчика в него не отговаря на платката и изключва поради грешка, а ниската скорост на вентиатора издухва бързо топлината и почва да духа хладен въздох след това.
В гугала универсални платки за клими. Не давам линк щот се смята за реклама. При ДЦ мотори не става. Само за АЦ без хол. Бърка се малко в платката и сменяш оборотите. Имат си дистанция и управлението на компресора и външния фан се ползват за помпа и подобни / до идеи/.
ZMeyGorianin - майстор
Добре де, нали всичките платки си ги има поначало в климатика! Пролетта вързах някакво тяло от обикновен климатик 9-ка-някакъв "НИПОН". Тогава правих пробата, защото имаше дни с 12 гр. студ. Настроих го от универсално дистанционно /купено допълнително/ да духа на "студен" режим и автоматична работа на вентилатора. Зададох му температура 24 гр. След запалване на камината почна да духа топло още на 40 гр. на водата. На 60 гр. вече показваше зададените 24 гр. и се наложи да притварям крана. След угасянето на огъня и падането на температурата в тялото под зададените вентилатора премина на бавни обороти сам.
Сега, ако това че вентилатора продължава да работи бавно е пречка за комфорта, може да си настроите и таймера да спира всичко на определено време.
batkotony - специалист
jinio написа:
... Утре ако правя друго тяло ще пусна подробни снимки.
Да,ще бъде полезно да обменим опит относно този на пръв поглед незначителен и същевременно много важен елемент от свързването.Аз и преди писах,че взех месингови преходи от 1/2 към 3/8 и ги запоих с твърд припой към тръбичките.Стана екстра,но със сребърен припой може би е по-добре...Нека го обсъдим. :)
jinio - специалист
batkotony написа:
jinio написа:
... Утре ако правя друго тяло ще пусна подробни снимки.
Да,ще бъде полезно да обменим опит относно този на пръв поглед незначителен и същевременно много важен елемент от свързването.Аз и преди писах,че взех месингови преходи от 1/2 към 3/8 и ги запоих с твърд припой към тръбичките.Стана екстра,но със сребърен припой може би е по-добре...Нека го обсъдим. :)
Аз ползвам меден твърд припой, понеже оксиженчето ми е повредено в момента и ползвам горелката за МАП газ (тънка струя), която за сребърен припой е малко по бавна но за меден твърд няма проблеми, даже си заварвам с нея някъде тръби за климатиците ако ми се налага а там налягането е м/у 5 и 36 бара зависи от климатика и сезона за употреба.
jinio - специалист
vankovarnata написа:
jinio написа:
vankovarnata написа:
В гугала универсални платки за клими. Не давам линк щот се смята за реклама. При ДЦ мотори не става. Само за АЦ без хол. Бърка се малко в платката и сменяш оборотите. Имат си дистанция и управлението на компресора и външния фан се ползват за помпа и подобни / до идеи/.
Ясно разбирам те но кажи ако имаш възможност какво се преработва по платките аз си имам дори и оригиналните така че няма да се налага да купувам други
ZMeyGorianin написа:
Добре де, нали всичките платки си ги има поначало в климатика! Пролетта вързах някакво тяло от обикновен климатик 9-ка-някакъв "НИПОН". Тогава правих пробата, защото имаше дни с 12 гр. студ. Настроих го от универсално дистанционно /купено допълнително/ да духа на "студен" режим и автоматична работа на вентилатора. Зададох му температура 24 гр. След запалване на камината почна да духа топло още на 40 гр. на водата. На 60 гр. вече показваше зададените 24 гр. и се наложи да притварям крана. След угасянето на огъня и падането на температурата в тялото под зададените вентилатора премина на бавни обороти сам.
Сега, ако това че вентилатора продължава да работи бавно е пречка за комфорта, може да си настроите и таймера да спира всичко на определено време.
Аз лично съм пробвал доста варианти и с оригинални платки и съм стигнал до извода, че ако се ползва оригиналната платка е хубаво да се пуска в режим топло, понеже там датчика който е на тръбата в тялото включва вентилатора при достигната температура от 36оС, но трябва да разполагате с гелеми тела, в смисъл 24 или по-голямо и да сте с по висока температура на водата, тъй като ако е от 12 или 18 самият вентилатор издухва бързо топлината от питата и следва хладен въздох, а да държиш по висока температура на водата пък няма икономия и се обезмисля всичко това, поне според мен. Освен това като се настрой вентилатора да духа бавно може да се пусне вода от 45ос което ако си на газ или ток си е икономия а пък в случая аз постигам температурата от слънчевия колектор.
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 81

Тема "Климатик свързан към парното" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: