• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 80
Съвети за начинаещи готвачи.
chapara - майстор
На "Октомврийска революция"-около 7.11ти :wink:
Миленица - специалист
stiv1961 написа:
Стефко написа:
Аз го слагам в седмицата след Димитровден
Ама по нов стил или по стар стил- 26.10. или 08.11./ питам сериозно/ ?
Съвсем сериозно: след 7-ми ноември, при трайно застудяване.
Стефко - специалист
stiv1961 написа:

Ама по нов стил или по стар стил- 26.10. или 08.11./ питам сериозно/ ?

За мен Димитровден е на 08.11. Както и Зарезан е на 14 февруари. Иначе всеки си го празнува и на двете дати :lol:
Stefan_62 - майстор
Абе то ясно, че най-добре е след Димитровден и аз тогава го правя/поне тогава са го залагали предците ни, а нали от тях се учим/ тъкмо е готово а Коледа, но с тия аномалии тази година не се знае дали и ако Ноември е топъл няма да стане и за Никулден :lol: .
stiv1961 - майстор
Мдааа, значи празнуваме Октомврийската революция на 07.11., после Димитровден на 08.11., след това нашето ,,освобождение" на 10.11. и в неделя кладем зелето :-D Дано изтрезнея след толкова празници :-D
VLADO66 - майстор
Аз като купя зелето/понеже е току що набрано/ го оставям 1-2 дена да престои и тогава го слагам.Дето се вика да давръндиса :)
VLADO66 - майстор
След продължителен фейсконтрол и дегустации наблизо и далеч зелето е във бидоните.Огорчителното е че все повече народ сади от пластмасовото зеле с големия кочан и жили.
stamenov1 - специалист
А ние още имаме от миналогодишното, и тези дни трябва да го изядем, че да пълним бидона на ново. Чорбата му е бистра, а зелето хрупкаво. Но ферментацията му е анаеробна. 3% солеви разтвор и ферментация без кислород за 40-60 дни.
nikolson - майстор
Края на септември сложих 40 кг,което вече е готово и даже половината е :hallo: .Миналата седмица още, още 80кг.
Стефко - специалист
Според мен най-добро зеле за кисело, за салата, и въобще, е българстото зеле сорт Кьосе. А това твърдото пластмасово турско зеле даже и не ферментира както трябва.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 80

Тема "Кисело зеле" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: