digitalpr написа:Пуснаха горелката от подписа. Имам въпрос. Задавам от стайния термостат 20 градуса, тя се пали, помпата почва да върти при вода 40 градуса, стига 20 градуса стайна температура и се гаси. Като падне после на 19 пак се пали, на 20 пак се гаси. Това палене и гасене така ли трябва да е? Очаквах уж "модулацията" да поддържа някаква минимална мощност и горелката да работи нон стоп. Така при всяко палене и гасене минава през продухването, подготовката, началната доза пелети. Да не говорим че докато стайната падне с 1-2 градуса, водата е паднала с 15-20 и горелката трябва да ги грее наново? Това ли е нормалния начин на работа на тези горелки? Възможно ли е да е твърде топло още и затова да ги достига толкова бързо и да се гаси и пали постоянно.При свързването на стаен термостат модулацията изчезва и разхода се вдига
След една събота и неделя горена установх че при ръчно горене (без управление от термостата) като го оставя на степен 1 (7kW) поддържа достигнатата температура на водата. Това си представях че ще прави термостата, а не че ще изключва нон стоп горелката. Още не съм установил по кой начин гори повече пелети. Можеби, като тане по-студено няма да гаси толкова често?
Всъщност желанието ми е вкъщи парното да поддържа едни 50 градуса на водата и да не мърда от тях. Как да постигна това? С термостата ми се струва невъзможно. Всеки път той наваксва едни 20-30 градуса на водата. Радиаторите през час са ту врели, ту студени.