• 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 60
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
digitalpr - специалист
Ами използвайки термостата не аз освен он/офф друго не мога да постигна.
LazarGanev - "Велик майстор"
digitalpr, за да включва горелката 15 пъти на ден, значи стайната температура пада на всеки час с 1 градус - замисли се дали е нормално в това топло време :? . Както ти казах можеш да увеличиш времето на работа чрез намаляване на мощността, но времето на изстиване на помещенията можеш да промениш само с ... изолацията им :)
digitalpr написа:
Ами използвайки термостата не аз освен он/офф друго не мога да постигна.
Ама разбира че така работят повечето термостати (дори и при газовите котли са рядкост модулиращите термостати), но стайната температура не е нормално да пада толкова бързо
filmatoplo - майстор
Лазаре -Грейкото на какъв котел го монтирахте :? :) .
На Бош 27кВт. Сега ми предстои още един такъв монтаж, котелът е вече там, ама графика е много натоварен и не знам дали няма да прескочим и тази седмица. При Грейкото ка то изключи стайния термостат, горелката минава на минимална мощност. Ако и тя е висока - чак тогава изключва. Абе аз не съм много сигурен дали и при GP4 не е така - трябва да я понаблюдавам повечко
Последна промяна от LazarGanev на нед ное 11, 2012 10:40 pm, променено общо 1 път.
digitalpr - специалист
Да кажем че стайната пада по 1-2 градуса, защото се излиза често на терасата. Затова ми се струва супер глупав тоя термостат. Нали... дай да не излизаме на терасата за да не се гаси и пали горелката, някак си...
filmatoplo - майстор
:) Ей тия Бошчета се поутупаха от прахоляка :wink: .Чакай сега -горелката спира , когато не излизаш на терасата :wink: .
digitalpr написа:
Да кажем че стайната пада по 1-2 градуса, защото се излиза често на терасата. Затова ми се струва супер глупав тоя термостат. Нали... дай да не излизаме на терасата за да не се гаси и пали горелката, някак си...
Аааа, значи постави термостата в друга стая, където по-малко варира температурата при отваряне на вратата
filmatoplo - майстор
Проблема е в Стоп на горелката , не в Старт .Значи както каза Лазар намали мощността.
Последна промяна от filmatoplo на нед ное 11, 2012 10:47 pm, променено общо 1 път.
digitalpr - специалист
Поставих го. ОК, не пада бързо, но какво става - задавам 20 градуса. Става 20 грдуса и термостата гаси горелката. След 3 часа примерно пада на 19.5 и горелката се пуска. Да ама за 3 часа водата в радиаторите е станала от 70 на 30 градуса. Сега за да навакса 0.5 градуса стайна температура, трябва да вдигне поне едни 30 градуса на водата. И така всеки път.
filmatoplo - майстор
filmatoplo написа:
Проблема е в Стоп на горелката , не в Старт .Значи както каза Лазар намали мощността.
това направи. :wink:
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 60

Тема "Пелетни горелки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: