Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Това което Kinglin предлага най-много ми харесва, но имам един въпрос този Vigi -модул ли е устройството към което трябва да подам сигнал за да изключи предпазителя ???
Благодаря предварително
diss - специалист
@ danielchok дай малко повече инфо за консуматора. тази пещ трифазна на 380V / 20KW ли е?

Относно контакторите и коментарите по-горе изброявам няколко вида с Н.З. СИЛОВИ контакти на Телемеханика:

1. Миниконтактори с приложение в категория AC1, 20Aмпера
а) 4- полюсен контактор за стандартни приложения модел LC1-K9008 - 2Н.О. и 2Н.З. контакта (без допълнителни контакти) - захранване на оперативната верига от 12 до 600V AC
б) 4-полюсен безшумен контактор модел LC7-K09008 2Н.О. и 2Н.З. контакта (без допълнителни контакти) - захранване на оперативната верига от 24 до 230V AC
в) 4- полюсен контактор с постояннотоково захранване модел LP1-K9008 - 2Н.О. и 2Н.З. контакта (без допълнителни контакти) - захранване на оперативната верига от 12 до 250V DC
г) 4-полюсен контактор с ниска консумация модел LP4-K09008 2Н.О. и 2Н.З. контакта (без допълнителни контакти) - захранване на оперативната верига от 12 до 120V DC

2. Контактори за смяна на захранващия източник в категория AC1, от 20 до 200 ампера
а) 4- полюсен контактор модел LC1-DT** (**- номерация в зависимост от номиналния ток) - 2Н.О. и 2Н.З. контакта с по 1 Н.О и 1 Н.З допълнителни (оперативни) контакти - захранване на оперативната верига от 24 до 500V AC и от 12 до 440 DC, както и такива с ниска консумация захранвани с напрежение от 5 до 250 V DC
Всички бобини са с вграден модул за потискане на смущения.
Има ги в различни разновидности за свързване чрез винтови клеми и присъединители, скоби или шини, с пружинни клеми.
fikata - майстор
Оказва се, че на него не му трябва контактор, а термоизключвател с ръчен възврат,който да е включен в оперативната верига на работния контактор.
Да, пеща е трифазна 400V/20 KW. Управляващото напрежение ще е 230 или 400 V.
Не искам да е включен в оперативната верига на контактора искам да има отделно друг товаров предпазител който винаги да е включен и втора управляваща верига която да го изключва при повишаване на температурата над допустимата
a_stoev - майстор
danielchok написа:
Това което Kinglin предлага най-много ми харесва, но имам един въпрос този Vigi -модул ли е устройството към което трябва да подам сигнал за да изключи предпазителя ???
Благодаря предварително
Да. Когато му подадеш сигнал изключва защитата.
CHINT имат аналогичен продукт - защита и модул за изключването и. моторен прекъсвач NS2 и дистанционен изклювател / или шунтова бобина/ NS2-SH220. Доволен съм от качеството им, а цената е много по добра.
vk - специалист
Аз това MX (за което говори KingLin) съм го виждал като iMX на Шнайдер - максимално-напреженова защита, т.е. ако напреженето мине с 10 или 15% нагоре, това устройство бута палеца на предпазителя. Поставят се едно до друго - единия палец закачва другия. (ето от указателната картинка в кутията). Не знам дали това може да се управлява от друго място.
Изображение
VLADO66 - майстор
danielchok написа:
Не искам да е включен в оперативната верига на контактора искам да има отделно друг товаров предпазител който винаги да е включен и втора управляваща верига която да го изключва при повишаване на температурата над допустимата
При положение че работния термостат действа на оперативната верига през него минава много малък ток и ще действа безотказно дълго време.В този случай е напълно приемливо да се сложи авариен термостат на същата оперативна верига.Необходимо е само контактора да е поне два пъти преизчислиен спрямо товара.
a_stoev - майстор
Идеята е защитния елемент да управлява защитно устройство, различно от работното.
gogo7777 - майстор
аз съм сложил един контактор който го управлявам със контактен термометър с който подържам температурата в пеща между 80 и 100 градуса. Искам да сложа втори контактен термометър който да е защитен и при повишаване на температурата повече от 110 градуса да изключи напълно пеща.
Вържи контактните термометри последователно. А ако и тогава искаш да защитиш защитата, то стой до шалтера :-D

Тема "Търся норм. затворен контактор който да се отваря при сигнал" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: