Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
filmatoplo - майстор
Здравейте ,имам такъв въпрос -може ли на трифазен ел мотор да му се намалят оборотите .Мотора е 160 вата на вентилконвектор , свързан е с три фази и един кабел на корпуса.Ако може , то с какво точно устройство което се продава да стане.Налага се намалянето да стане заради шума , тоест сега мотора работи само на макс , спешно ми е необходимо решение ако има , благодаря. :) .
hidrazin - майстор
С това:
http://elkid.org/products.php?type=1&id=303
Или нещо подобно. С една дума ти трябва честотен инвертор.
:partyman:
filmatoplo - майстор
Благодаря -постепенно ми става ясно :) , някой ползвал ли е -Регулатор на обороти за трифазни електродвигатели -производство на Интиел :? .Ако имам 4 броя моторчета -на всеки мотор ли трябва по отделно регулатор :? .
filmatoplo - майстор
:? Не ми са интересни май въпросите :) , интересно днес на един голям обект попитах еладжиите за това -бъкел не знаеха :? :) .
diss - специалист
Мотора какъв е? Асинхронен с накъсосъединен ротор? Дай по-подробни параметри за него, на колко оборота искаш да върти и на колко върти сега.
Бъдете по-изчерпателни във въпросите.

Поздрави
hidrazin - майстор
интересно днес на един голям обект попитах еладжиите за това -бъкел не знаеха :? :) .
И ти какво очакваш от изпълнители? Да не говоря, че вече и гипсокартонаджиите се мислят за велики ел. техници. :lol: :lol: :lol:
Има и още един начин, ама лично аз не го харесвам и лично не съм го пробвал.
shadow__01 - майстор
hidrazin написа:
Има и още един начин, ама лично аз не го харесвам и лично не съм го пробвал.
С резистори, нали?
Трябва да са бая яки заради високото напрежение.
hidrazin - майстор
Нямаме познал верния резултат !!! Кондензатори, ама е калпава работа.
filmatoplo - майстор
Не съм много сигурен -на табелката пишеше 1300-950 , ама дали са обороти и защо малка и голяма цифра :? .
hidrazin - майстор
Двускоростен ти е двигателя. Сега остава да кажеш какъв е.

Тема "въпрос за 3 фазен мотор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: