• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ra4o - специалист
Ще ме карате, да го разглобявам да гледам, но като го монтирах никъде не видях ампула. :?
burningice - специалист
отдолу има железна пластина хваната с няколко винта, под нея има ампула с закачена с близо 1м капилярна тръба
pavelari - майстор
Здравейте колеги . Коментирате т. нар. тръбен термостат, който масово се предлага във вида показан на снимката по-горе. Той се закрепва с помощта на спираловидно навита тръбичка, която има топлопроводим газ, който контактува с биметал за да му предаде температурата на тръбата. Термоконтакта между газа и биметала се осъществява във въпросната ампула, която има за цел топлопредаване без загуби и адекватно реагиране на биметала на тръбната температура.
Изпълнението може да бъде и по друг начин - посредством алуминиев радиатор, който отделя топлина в терморегулатора и биметала е щампован или занитен за алуминия - липсва ампула и метода е по-неточен /с известно експеримантиране нещата се вкарват в релси/.
Има и електронни със сензор /термодвойка или термо резистор/, които се монтират на тръбата а самия регулатор може да бъде монтиран на по-голямо разстояние и в табло например.
Показаният терморегулатор прилича да е марков - на EBERLE
astor - специалист
Аз взех един и го монтирах. Това ми реши проблема с изстиването на бойлера и целодневното въртене на помпата. Това също, ще пести и ток, когато помпата работи на UPS. На моя пише ROCA и е червен на цвят. Платих за него 28.80лв. Нямам идея дали е добре :). Няма гаранция. Казаха, че ако не работи ще ми го сменят. Биметален е. Свързава се последователно като се прекъсва фазата. Изолзвате се клеми 2-3 за тази цел. Няма инструкция на български. Благодаря на всички за мненията.
pavelari - майстор
Мисля че е ROCA е италянски термостат. Монтират се масово и май са добри.
  • 1
  • 2

Тема "Управление на водна помпа." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: