• 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 441
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
nikolaytatarov - специалист
През стъклото какво се вижда , имам предвид че не е така тъмно като при обикновенните стъкла,по добре ли се наблюдава обработвания детаил.
agj - майстор
nikolaytatarov написа:
През стъклото какво се вижда , имам предвид че не е така тъмно като при обикновенните стъкла,по добре ли се наблюдава обработвания детаил.
Моето е №12 на немската фирма AULEKTRO и е със синкав оттенък и през него се вижда много по ясно от всеки друг филтър, дъгата е синкаво-бяла т.е.близка да реалния си цвят, може да се работи в доста широки граници на силата на тока аз работя от 40 до 200Ам ,и се вижда перфектно дори и на ниския ампераж ,ако пък е №11 сигурно ще още по ясно! Страшно съм доволен от тези стъкла !
nikolaytatarov - специалист
М..да ще поръчам едно че ми е много интересно,от тези поликарбонатните.
agj - майстор
nikolaytatarov написа:
М..да ще поръчам едно че ми е много интересно,от тези поликарбонатните.
Размерите са 108 x 51mm!!!
дали ще станат за твоята маска тези размери са за китайските маски с най малките прозорци
http://img32.imageshack.us/img32/1963/39492334.jpg
http://image.tradevv.com/2010/05/14/fer ... helmet.jpg
profesionalist_wood - майстор
bubblesum написа:
Благодаря за отговорите. Прочетох темата за избор на маска (макар и със закъснение) и оставам с впечатлението, че тази която купих, в общи линии отговаря на изискванията. Но понеже нямам база за сравнение - питам. Това е моята маска:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Относно настройките, не съм сигурен дясното копче отвътре на маската дали да е завъртяно наляво или надясно. Продавача каза едно, а в ръководството пише обратното. Ако някой е ползвал такава да каже как е по-добре и изобщо личните си впечатления от маската.

А това е маската която е в комплект с електрожена:
Изображение

Тя по-безопасна ли е?
Е,как така,продавача казва едно а книжката друго....? Откъде я купи маската? от Аргомаркет ли?Защото на маската пише че е от ,,Аргомаркет,,
gogo7777 - майстор
Е,как така,продавача казва едно а книжката друго....?
А Ти къде живееш........Продавача може да е бивш доктор.... :-D
dragozow - майстор
gogo7777 написа:
Е,как така,продавача казва едно а книжката друго....?
А Ти къде живееш........Продавача може да е бивш доктор.... :-D
Не е ама е инженер :)
Не се хващайте буквално за написаното, това е превод на оригиналната инструкция с разни корекции. Маската е хубава, от всички които са продадени няма все още счупена, следващата партида ще е малко по-скъпа, ще се регулира 5-8 и 9-13, по-висок клас и с 3 години гаранция:
http://www.argo-market.com/Products/Details/1574
sek.1 - специалист
На продавача работата му е да си хвали стоката :-D
idunno - специалист
Винаги са ме плашели инженери-продавачи и доктори-таксиметрови шофьори. :)
bubblesum - помощник
Ами маската си я купих от Аргомаркет в София, но господин Драгозов го нямаше. Иначе имах желание да го питам доста неща. Просто колегата му, с когото разговарях, не е много навътре в материята с електрожените (така поне мисля, защото аз пък нищичко не разбирам) и специално за настройката на дясното копче отвътре на маската, неговите указания се разминаваха с тези в книжката. Иначе човека беше коректен, пробвах екетрожена, маската и т.н. - нищо лошо не мога да кажа. По-скоро питам във форума, защото имам някакво страхопочитание към заваряването, а и ме е страх да не си навредя с нещо.
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 441

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: