• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 81
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
jinio - специалист
Открих ей това http://elimex.bg/product/31136/kit-k008 ... 0-deg.html в климатика има трав на 12 или 14В. нека някой по запознат да каже да ли може да се сложат за включване и изключване на вентилатора на тялото, пък и цената му е подходяща.
kuuuuuul - майстор
Много полезно jinio,аз понеже нямам раздувач(колко струва такъв?) изгубих доста време докато намеря нужните преходи :x

P.S. Това термо реле изглежда много подходящо. :?Може да се сложат два регулатора за спиране и пускане и цената ще е 12,40,как не ги видяхме по рано.Дори и да няма 12в за още няколко лева се решава и този проблем.
jinio - специалист
kuuuuuul написа:
Много полезно jinio,аз понеже нямам раздувач(колко струва такъв?) изгубих доста време докато намеря нужните преходи :x

P.S. Това термо реле изглежда много подходящо. :?
Моето си е коплект с тръборез и коносни дъски и съм го копувал 160 долара преди доста време, но ако искаш ще ти направя няколко и ще ти ги пусна по нещо. Мисля да взема и да пробвам с един да ти кажа, все пак цената е много подходяща, но ми се искаше някой специалист да каже да ли при по висока температура на тръбата въпросния датчик няма да направи некой гаф, че го дават до 40оС и как да сработим две такива едновременно да може, след като стане 22оС примерно да спре да върти.
batkotony - специалист
kuuuuuul написа:
...Може да се сложат два регулатора за спиране и пускане...
Това не го разбрах нещо...
Ако имаш предвид като се достигне желатата температура на стаята тогава не е ли по-добре с един стенен регулатор за подово...?
filmatoplo - майстор
Идеални редукторчета стават , но ако нямате пресичката за 160 долара :) -направете класическото запояване -Тръба в тръба , 90% от майсторите по климатизация така правят .На отпадъци гледам 2 вътрешни тела от климатици , седи им всичко -пита,вентилатор,стърчат двете медни тръби , само кутиите са поучукани -затова и заради че не разбирам на електрониката на мотора не проявих интерес :wink: .
kuuuuuul - майстор
batkotony написа:
kuuuuuul написа:
...Може да се сложат два регулатора за спиране и пускане...
Това не го разбрах нещо...
Ако имаш предвид като се достигне желатата температура на стаята тогава не е ли по-добре с един стенен регулатор за подово...?
Е,разбира се със стенен регулатор ще е по добре ,но на ли се мъчиме да минеме по най тънката лайсна :) датчика може да се сложи на входящия въздух или да се искара навън.Диапазона на тем. е достатъчен до 40гр. примерно включва на 30-35гр. и изключва на 22-24гр на стаята или вход.въздух.
jinio благодаря за предложението,но за сега нямам други тела за преправяне,аз ги раздувам с конуса но твойто е много по добро. :partyman:
idunno - специалист
Има такива китайски, които ги продават във фирмите за хладилна техника.Аз имам китайска и си върши чудна работа.
kuuuuuul - майстор
Дай линк да ги видиме :?
jinio - специалист
filmatoplo написа:
Идеални редукторчета стават , но ако нямате пресичката за 160 долара :) -направете класическото запояване -Тръба в тръба , 90% от майсторите по климатизация така правят .На отпадъци гледам 2 вътрешни тела от климатици , седи им всичко -пита,вентилатор,стърчат двете медни тръби , само кутиите са поучукани -затова и заради че не разбирам на електрониката на мотора не проявих интерес :wink: .
Взимай не се чуди, пък като стигнеш до мотора и вентилатора КУУУЛ е насреща, на мен той ми помогна за свързването за което съм му много благодарен. За сега имам в хола и в спалнята за гости, чудя се дали са си сложа и в другите 3 стаи, незнам как ще се държи самото парно, а и най-важното да ли ще ми стигнат киловатите на водната риза.
jinio - специалист
Днес следобяд взех една от тези, http://elimex.bg/product/26186/kit-k008 ... 0-deg.html , свързах я но нещо не мога да подкарам нещата, някой може ли да ми каже къда да свържа жиците така че като постигна температура от 30-40оС да се включи вентилатора, как ли не ги въртях едни жици не става и не става, ааааа и най-важното може ли на мястото на този датчик от 1ко да си сложа от тези които са за климатиците имам и 5ко и 10ко. Благодаря ви предварително!
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 81

Тема "Климатик свързан към парното" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: