Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
emosms - специалист
Къде в Пловдив мога да намеря изгодно профили, пана, окачвачи и т.н. за растерен таван?
Предварително благодаря
п.п.
също се сетих, ще може ли да монтирам лунички в паната, ще издържат ли?
основната идея е да напраскам на тавана изолация с дюбели от онези за набиване или с монтажна пяна и да я скрия по 'чист' начин :)
като окачения таван разбира се ще придаде друг облик на помещението
emosms - специалист
petkov_75 написа:
http://www.strom.bg/contact-us
http://polaris-bg.com/contact.php
Благодаря!
Мисля да пробвам в кухнята, под 9 м2 е, с една чупка за комин в ъгъла и е страхотен ледник.
Има фибран 40 вътрешна изолация на външната стена, но има и малко неизолирана външна стена, панелка.
KnauFer - специалист
Фибрана не става за топлоизолация !
galin56 - специалист
KnauFer написа:
:shock: Интересно! Не че се заяждам ама то излезна че стотици хиляди хора в България са се прецакали тогава. Аз лично даже знам няколко входа изолирани почти отгоре до долу с фибран. Излиза че тия хора яко са се прекарали.
nikolson - майстор
Айде-е-е! Тръгна спора за изолациите... :evil:
KnauFer - специалист
galin56 написа:
KnauFer написа:
:shock: Интересно! Не че се заяждам ама то излезна че стотици хиляди хора в България са се прецакали тогава. Аз лично даже знам няколко входа изолирани почти отгоре до долу с фибран. Излиза че тия хора яко са се прекарали.
Фибран , или ХПС стиропор се ползва най-вече за хидроизолация ,не е подходящ за външна топло-изолация поради ред причини .. но който ,както иска .. :axe:
galin56 - специалист
KnauFer написа:
galin56 написа:
KnauFer написа:
Фибран , или ХПС стиропор се ползва най-вече за хидроизолация ,не е подходящ за външна топло-изолация поради ред причини .. но който ,както иска .. :axe:
Абе и аз това го четох, също така за под го препоръчват, а за фасадни стени EPS или вата. Но мисълта ми беше първия ти коментар. Щом толкова народ са го сложили и повечето са и доволни от резултата значи става и за тая работа. Не може с лека ръка да го зачеркнем. А това че сигурно не е най-подходящия материал си е може би вярно.
Тани - модератор
По технически причини не е кой знае каква грешка да се изолира ПАНЕЛКА с XPS , защото паропропускливостта на бетона така или иначе е нищожна и фибрана не може да направи кой-знае какво пакости. Погледнато от икономическа гледна точка обаче, използването му е нецелесъобразно за еднакво качество и характеристики на стената в сравнение с такава изпълнена с XPS. Необходимо е да се използва по-скъпо лепипо, защото по-евтините лепила не залепят качествено XPS. Дори да използваме същото лепило, самия XPS е значително по-скъп на квадратен метър в сравнение с EPS с дебелина(по-голяма от тази на XPS) която съответства на топлоизолационните качества на XPS

Тема "растерен таван - материали, Пловдив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: