Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
shodan - специалист
пак разбиха мазето копелетата :x
petrov_belota - специалист
Аз понеже си падам по Йофтените работи (защото съм студент :D) , ако на мен ми се наложи бих направил следното:
Намира ми се един звънец от тези училищните дето работят на 220 волта променливо напрежение, слагам един прекъсвач който включва веригата при отваряне на вратата и един най-обикновен навън пред вратата на някое по-скътано място или в кутия с катинарче...
Идеята е следната: При влизане в мазата от прекъсвача извън мазата изключваш механизма, а
ако не го направиш при отварянето да се задейства звънеца, който е поставен на удобно място :-D И при излизане отново се включва алармата от външния ключ :)

Естествено системата си има и недостатъците: трябва да избереш тъмни проводници, за да не се виждат в тъмното (едва ли крадът по светло) поставянето на прекъсвача също трябва да е на скътано място, което го знаете само твоето семейство и хората, които посещават мазата.
valentino76bs - майстор
Аз си направих аларма за мазето ще кажа и как ...:). Купих си един готов КИТ сглобен,домашна аларма се води и струва 10 лева плюс сирена ,траф и грец защото е на 12 волта .Вкарах ги в една метална кутия,це ка ключето с което се вкл/изкл го скрих някъде и един изключвател на вратата.Има време около 15 секунди при отваряне на вратата и 45 сек. след включване да излезеш ,свири около 2 3 минути при задействане. Обаче има една подробност имам 220 волта в избата ми.
zdravkich - специалист
Да не отварям нова тема. От някоя стара авто аларма дали мога с траф 220V/12V да я сложа в мазата да пищи при отваряне на вратата още при влизане с МУК /ако не се изключи от дистанционното/? Естествено всичко в метална кутия и с една пиезо сирена 100-130 dB.
vk - специалист
А може ли да се използва някакъв безжичен звънец, на бутона на който да се привърже магнитен датчик за врата (вратата на мазето). Като се надяваме че до 3-4 етажа ще се улавя сигнала.
Някои от показаните на картинката:
Изображение
gogotattoo, беше споменал, че тези безжични звънци се смущавали от аларми на коли, от мобилни телефони или друго. На някои пише че ползуват честота от около 433 MHz, a телефоните са на 900/1800 MHz. Безжични стационарни ползуват 1900/2400 MHz.
Последна промяна от vk на ср май 15, 2013 11:16 pm, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
Може, като се провери това:
vk написа:
Като се надяваме че до 3-4 етажа ще се улавя сигнала.
:partyman:

Тема "Аларма против крадци за мазето" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: