Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Krass - майстор
kapanec - специалист
stonesour написа:
Днес боднах 15 пръчки в 10 л. бутилки мин. вода.
На светло или на тъмно да ги държа?

Пръчките ги заравяш в пясък слагаш ги в мазата и под държаш пясъка влажен на пролет(края на март началото на април) внимателно ги изваждаш накисваш ги в вода за 24ч и ги подготвяш за засаждане.Аз ги подготвям така изкопавам дупката пръчката от долния край я подрязвам плътно до най долния възел а от горе възела да е на 5-6см над повърхността и над самия възел да има 1-1,5см от самата пръчка ,зариваш дупката до половина уплътняваш хубаво и поливаш обилно след като попие водата зариваш до горе като хубаво отъпкваш самата дупка забиваш две колчета близо до пръчката едното тънко и късо около 40-50см и на нея слагаш пластмасово шише с гърлото на долу а дъното отрязано(това шише го слагам за да може да се полива по хубаво) другата пръчка(колче) да е по високо до към 1,5м за привързване да не се счупи лозичката .накрая оформяш купчинка от рохкава пръст която да покрива горния край на пръчката с около 5-6см
Последна промяна от kapanec на чет ное 15, 2012 7:42 pm, променено общо 1 път.
infomar
Krass написа:
http://www.sevastianov-vines.com/inform ... 8-115.html
По телефона:
Цената е 2.70 лв. броя. Имат в наличност на подложка вкоренена. Могат да ги пратят по куриер ЕКОН. Препоръчват засаждане сега - есента.
Гр. Поморие,ул "Княз Борис I" 32,Тел:+359 596 24276,+359 888 227044,E-mail: sevas_pm@abv.bg
рулом - специалист
:prayer:

благодарности, много сте полезни !
Krass - майстор
Тракийски мавруд (Евмолпия). Става страхотно вино.Тази година ми даде 26% захарност на асмата, но сега разбрах, че е и студоустойчив.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0% ... %B4%D0%B5)
swot - специалист
Може и да греша, но ми казаха, че няма точно определен студоустойчив сорт лози, а има студоустойчива подложка, на която е присаден даден сорт грозде, тъй като и аз исках сорт, който да издържа на Търновските зими. Така че, ако не са ме излъгали, от разсадника в Павликени, можеш да си "боднеш" всякакъв сорт грозде, стига подложката да издържа на климата, там където ти е лозето.
Поздрави! :partyman:
Johny - майстор
stonesour написа:
март-април дали ще имат корени и ще са готови за засждане или да ги махам от бутилките чак другата есен?
за пръв път залагам, и ми е голям мерак да покарат поне 2-3 от 15-те, сортът не се предлага вкоренен на подложка на пазара в БГ и трябва да успея да ги захвана. :-D
Преди няколко години ащладисвах и стана. Така че и това е решение.

Прикачен файл

1.jpg

Прикачен файл

2.jpg
kapanec - специалист
Johny написа:
Преди няколко години ащладисвах и стана. Така че и това е решение.
Браво =D> .Дай малко повече инфо за ашладисването .То по книгите го пише но практиката си е практика ,какъв е % на прихващане :drinkers:
Johny - майстор
Прави в най-ранна пролет, преди сокодвижението. Калемите ги взех от института в Плевен-уж отбрани сортове, но нещо не съм доволен. може и нещо да са сбъркали. При желание можеш и сам да си приготвиш калеми.
На старите лози режа главината, цепвам с ножа и ... както при дръвчетата - по два калема срещуположно. Цепнатината я запълвам с листа от треви, но може би е по-добре да се залее с парафин, восък и т.н.
Първоначално всички се прихванаха, но 2008 беше сушава година, а аз не поливах и накрая - 50% успеваемост.

Тема "Устойчиви на студ сортове лози" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: