Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
guroto - специалист
Здравейте колеги,
в едно хале свързах индиректно такъв електромер Vector 402 R BOX TYPE 1
http://www.mps.bg/documents/Three_phase ... s.pdf,като той се явява контролен и е настроен да отчита три тарифи,но отчита само една и то некоректно.
За пръв път свързвам такъв електромер и си помислих дали не съм объркал нещо.
Прилагам схемата на електромера и снимка на свързването.

Прикачен файл

табло.jpg

Прикачен файл

схема.jpg
hidrazin - майстор
Разковничето е в изводи 27, 28 и 29. През този порт RS 485 се програмира.
:partyman:
guroto - специалист
Колега,електромерът е програмиран предварително от фирмата производител когато е направена поръчката.Преди да го сваля за да им го занесат искам да съм сигурен,че проблемът не е от свързването.
todortv - майстор
Нещо не личи добре от снимката, но с ТТ нещо не се връзва.
Жълто зеления проводник минава ли през ТТ.
guroto - специалист
Захранването е четирипроводно,като жълтозеления проводник не минава през модулът ТТ и отива на нулевата шина(не се вижда на снимката),а от там е пуснат един син проводник до нулевата клема на електромера.Към трите трафчета с лустер клеми 2,5 и 8 са пуснати фази R(2),S(5) и Т(8).Долу на основния клеморед на позиция 3,6 и 9 на схемата е дадено заземяване?(не съм го пуснал),а проводниците от тях отиват на модулът ТТ,който обхваща фазите RST излизащи от мощностния разединител,съответно позиция 1 и 3(сивите) са на фаза R,4 и 6(черните)са на фаза S,а 7 и 9(кафявите) са на фаза T.
hidrazin - майстор
Какъв ти е модула обхващаш фазите от от мощностния? Да няма объркани някъде начала и краища?
guroto - специалист
Модулът няма схема и би трябвало да следва логиката вход(1)-изход(3) на фаза R,вход(4)-изход(6) на фаза S и вход(7)-изход(9) на фаза Т.Ако е така, местата на проводниците,т.е.началата и краищата не са разменени.
hidrazin - майстор
:? :? :? Ами тогава всичко изглежда наред. Поне другите две тарифи, дори и нищо да не отчита изрежда ли ги на дисплея?
То при мен има десетина такива АВВ, но са с доста повече от три тарифи. :) Не знам какво да ти кажа. Някаква снимка на модула ТТ?
lz1wvm - специалист
guroto написа:
Колега,електромерът е програмиран предварително от фирмата производител когато е направена поръчката.Преди да го сваля за да им го занесат искам да съм сигурен,че проблемът не е от свързването.
Коя е фирмата производител.Обикновенно ЕРП-тата държат софтуера за програмирането,и могат да го направят еднотарифен,многотарифен,еднофазен,трифазен,еднопосочен,двупосочен,както и за отчитане на реактивна енергия.
Krass - майстор
hidrazin написа:
Разковничето е в изводи 27, 28 и 29. През този порт RS 485 се програмира.
Програмира се през IR порта. И би трябвало да е поне 4 тарифен или много повече.

Тема "Свързване на индиректен трифазен електромер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: