Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:? Какъв беше терморегулатора .
LazarGanev - "Велик майстор"
Става с девиаторен ключ
bibiqn - специалист
filmatoplo написа:
:? Какъв беше терморегулатора .
http://stil-el.com/index.php?page=shop. ... &Itemid=90
filmatoplo - майстор
Точно такъв не съм монтирал , но не вярвам че прекъсва и нулата , предполагам че се захранва самия регулатор с нула и фаза , после има там един мост който прехвърля фаза само на два контакта -нормално отворен и другия затворен :? .Мисля че нулата не играе .
kuuuuuul - майстор
Пробвай в крайно положение как е :?
bibiqn - специалист
filmatoplo написа:
Точно такъв не съм монтирал , но не вярвам че прекъсва и нулата , предполагам че се захранва самия регулатор с нула и фаза , после има там един мост който прехвърля фаза само на два контакта -нормално отворен и другия затворен :? .Мисля че нулата не играе .
Точно така.Не съм мерил дали прекъсва и нулата но на изходите има нормално затворен/отворен конакт.
bibiqn - специалист
Ето го в работещо състояние.

Прикачен файл

DSCF0674.jpg
DSCF0674.jpg (76.41 KиБ) Видяна 4109 пъти
filmatoplo - майстор
Не прекъсва нулата , ти си взимаш нула за помпата преди да влезе в устройството :) .
Christo - майстор
Нулата твърдо на помпата(или каквото там ще управляваме). Закарваме нула и фаза на датчика, ако изисква "служебно-собствено" захранване. Правим мостче между фазата на служебното захранване и единия край на контакта на релето. Другия край на контакта караме в помпата(или каквото там ще управляваме). Ако датчикът не изисква собствено захранване, караме до него само фаза, която свързваме на единия край на контакта. Другия край-пак в помпата. Смятам, че е ясно на всички, но все пак: едно е розетка на стената, друго е контакт на реле или датчик.... Поздрави на всички!
bibiqn - специалист
Първи впечатления от термостата са доста добри.Отчита изключително точно за сега съм доволен.Ако се колебаете в този ценови клас мисля че е най доброто.

Тема "Контактен термостат." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: