Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
batkotony - специалист
Само аз ли не виждам снимките на чакала... :?
jekasus - майстор
batkotony написа:
Само аз ли не виждам снимките на чакала... :?
Тези ли? От поста му - Публикувано на: 14 Ное 2012 20:47

Прикачен файл

чакала02.jpg
чакала02.jpg (116.4 KиБ) Видяна 3674 пъти

Прикачен файл

чакала01.jpg
batkotony - специалист
Да,благодаря ти!Интересно,сега и другите се явиха...а не съм пил много... :? :-D
evparts.alle - специалист
В такъв случай има 20 или по-скоро към 25-30% намалени мощност и скорост.(500W motor to 1000W contoller)
Мотора е супер, обаче сега се сещам за нещо много важно. Съветвам ви относно частите вътре, да попитате дали ги има като резервни(така наречения "планетарен механизъм"). Ако ги няма, идете на стругар и си направете техни копия(не е скъпо). Няма да стане днес или утре или след 2 години, но рано или късно има шанс да се повредят (просто такова е устройството).
Не е като при другите "обикновените" мотори - два лагера за 5 лева и толкоз. Та ползвателите на този тип - направете го! Моторите са супер, но имат нужда от поддръжка, т.е. грижа се иска(отваряне от време на време, гресиране) . Ако карате много малко по 15 км. на ден примерно, все тая.. Карайте и не го мислете. :-D
pesho135 - помощник
Привет,

Имам един въпрос към Chakala - от къде го взе това хубаво моторче и колко "тугрици" ще ми излезе и аз да се сдобия с едно такова чудо и от къде?
Отдавна се оглеждам за нещо подобно, но тези с редукция са с много малки ватове (до 350), а пък аз искам нещо по-мощно.
Навремето гледах едни такива, BMC мисля че бяха, ама цената беше като за двигател на реактивен самолет :)
Надявам се, че една такава информация ще е полезна и на другите съфорумци.

Chakal написа:
С идването на студа темата позамря, да я посъживя с 2 снимки на новата ми придовка от преди 2 дена. DRAG ZX3 TЕ с мотор 8FUN, 1000w контролер и 5А LiPo батерии, с тенденция на пролет да поръчам да ми се оформи един Headway по рамката. Стария велосипед с конрадския кит е спазарен , взех му едни пари, колкото да не е подарък.

Искам да благодаря на всички, които занимавах по телефона и на лични, както и на хората отговорили ми в темата. Аз както и доста от Вас (предполагам), се подвизаваме поне из няколко форума. Основно посещавам "Моделистика", по разбираеми причини - занимавам се с RC модели, от там и количеството LiPo батерии които имам и ползвам за велосипеда. Прави ми впечатление, че тук никой не ме оплю, никой не ме прати да си гледам работата и всеки, които можа ми помогна по възможен за него начин - АДМИРАЦИИ за което =D> .

пп. казвам се Красимир (Chakal) , от Варна съм, и винаги съм готов да помогна или да пия "Кафе" с приятни хора с общи интереси.

ппп. Как можах да напиша "Бира" с 4 правописни грешки ...
Chakal - специалист
pesho135 написа:
Привет,

Имам един въпрос към Chakala - от къде го взе това хубаво моторче и колко "тугрици" ще ми излезе и аз да се сдобия с едно такова чудо и от къде?
От етична гледна точка ще ти отговоря на лично от къде е купено. Българските търговци, с които говорих преди да направя избора си бяха много учитиви и не искам да правя кофти услуга на които да е от тях с открита реклама.
masagero - напреднал
Любо има една подробност обаче относно 500w на 8fun,че е на 36v и с 48v мощноста става около 950w и така нещата си идват на мястото
:-D
Ела на полеви тест. Колкото си по-тежък, ще взема няколко тухлета в раницата, за да изравним килцата. И ще видиш фактите.. Това е правено и тествано.
Фактите са ясни. А ако завъртя и педали става още по-весело .. Работата е там, че преди да дойде време да смятам и да чета на хартия съм изпробвал вече всичко ... :lol: А я да попитам какво стана с оня проект?
masagero - напреднал
Еми какво да става-човека каза че от теб ще вземе батерията може би 15ah48v,а за двигателя още мисли
Аз пък много се запалих с тези 8-11 скоростни зъбчатки покрай вас... Обаче така и не намирам чак с 11...
Изображение
Сега съм на тема колко може да вдигна с велосипед без мотор, и си мисля, че все пак имате право с тези толкова много скорости... Да си призная това го подценявах доста време..
Сега е студено и изниква някакво желание за въртене...

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: