batkotony написа:Само аз ли не виждам снимките на чакала...Тези ли? От поста му - Публикувано на: 14 Ное 2012 20:47
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
batkotony
- специалист
3060 мнения в "Електровелосипед"
evparts.alle
- специалист
В такъв случай има 20 или по-скоро към 25-30% намалени мощност и скорост.(500W motor to 1000W contoller)
Мотора е супер, обаче сега се сещам за нещо много важно. Съветвам ви относно частите вътре, да попитате дали ги има като резервни(така наречения "планетарен механизъм"). Ако ги няма, идете на стругар и си направете техни копия(не е скъпо). Няма да стане днес или утре или след 2 години, но рано или късно има шанс да се повредят (просто такова е устройството).
Не е като при другите "обикновените" мотори - два лагера за 5 лева и толкоз. Та ползвателите на този тип - направете го! Моторите са супер, но имат нужда от поддръжка, т.е. грижа се иска(отваряне от време на време, гресиране) . Ако карате много малко по 15 км. на ден примерно, все тая.. Карайте и не го мислете.
Мотора е супер, обаче сега се сещам за нещо много важно. Съветвам ви относно частите вътре, да попитате дали ги има като резервни(така наречения "планетарен механизъм"). Ако ги няма, идете на стругар и си направете техни копия(не е скъпо). Няма да стане днес или утре или след 2 години, но рано или късно има шанс да се повредят (просто такова е устройството).
Не е като при другите "обикновените" мотори - два лагера за 5 лева и толкоз. Та ползвателите на този тип - направете го! Моторите са супер, но имат нужда от поддръжка, т.е. грижа се иска(отваряне от време на време, гресиране) . Ако карате много малко по 15 км. на ден примерно, все тая.. Карайте и не го мислете.

pesho135
- помощник
Привет,
Имам един въпрос към Chakala - от къде го взе това хубаво моторче и колко "тугрици" ще ми излезе и аз да се сдобия с едно такова чудо и от къде?
Отдавна се оглеждам за нещо подобно, но тези с редукция са с много малки ватове (до 350), а пък аз искам нещо по-мощно.
Навремето гледах едни такива, BMC мисля че бяха, ама цената беше като за двигател на реактивен самолет
Надявам се, че една такава информация ще е полезна и на другите съфорумци.
Имам един въпрос към Chakala - от къде го взе това хубаво моторче и колко "тугрици" ще ми излезе и аз да се сдобия с едно такова чудо и от къде?
Отдавна се оглеждам за нещо подобно, но тези с редукция са с много малки ватове (до 350), а пък аз искам нещо по-мощно.
Навремето гледах едни такива, BMC мисля че бяха, ама цената беше като за двигател на реактивен самолет

Надявам се, че една такава информация ще е полезна и на другите съфорумци.
Chakal написа:С идването на студа темата позамря, да я посъживя с 2 снимки на новата ми придовка от преди 2 дена. DRAG ZX3 TЕ с мотор 8FUN, 1000w контролер и 5А LiPo батерии, с тенденция на пролет да поръчам да ми се оформи един Headway по рамката. Стария велосипед с конрадския кит е спазарен , взех му едни пари, колкото да не е подарък.
Искам да благодаря на всички, които занимавах по телефона и на лични, както и на хората отговорили ми в темата. Аз както и доста от Вас (предполагам), се подвизаваме поне из няколко форума. Основно посещавам "Моделистика", по разбираеми причини - занимавам се с RC модели, от там и количеството LiPo батерии които имам и ползвам за велосипеда. Прави ми впечатление, че тук никой не ме оплю, никой не ме прати да си гледам работата и всеки, които можа ми помогна по възможен за него начин - АДМИРАЦИИ за което.
пп. казвам се Красимир (Chakal) , от Варна съм, и винаги съм готов да помогна или да пия "Кафе" с приятни хора с общи интереси.
ппп. Как можах да напиша "Бира" с 4 правописни грешки ...
Chakal
- специалист
pesho135 написа:Привет,От етична гледна точка ще ти отговоря на лично от къде е купено. Българските търговци, с които говорих преди да направя избора си бяха много учитиви и не искам да правя кофти услуга на които да е от тях с открита реклама.
evparts.alle
- специалист

Ела на полеви тест. Колкото си по-тежък, ще взема няколко тухлета в раницата, за да изравним килцата. И ще видиш фактите.. Това е правено и тествано.
Фактите са ясни. А ако завъртя и педали става още по-весело .. Работата е там, че преди да дойде време да смятам и да чета на хартия съм изпробвал вече всичко ...

evparts.alle
- специалист
Аз пък много се запалих с тези 8-11 скоростни зъбчатки покрай вас... Обаче така и не намирам чак с 11...

Сега съм на тема колко може да вдигна с велосипед без мотор, и си мисля, че все пак имате право с тези толкова много скорости... Да си призная това го подценявах доста време..
Сега е студено и изниква някакво желание за въртене...

Сега съм на тема колко може да вдигна с велосипед без мотор, и си мисля, че все пак имате право с тези толкова много скорости... Да си призная това го подценявах доста време..
Сега е студено и изниква някакво желание за въртене...
Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература