• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Супер , първичния въздух трябва да влиза нейде отдолу , като гледам регулатора за въздуха ще дърпа някаква клапа там ниско :wink: .На това чудо ако се лепне една пелетна горелка -леле.
fbr - майстор
Както си е на нормалното чудо. Отдолу под скарата на кофата, като през ризата има тръба през която минава първичния въздух, като се регулира от регулатора на тягата, който се вижда на снимката. Разстоянието между топлообменника и горния край на ризата е 10 см. Като през задния край на ризата към комина има клапа и тръба с диаметър 6см, който го отварям при слаба тяга при първоначално разпалване. Същата клапа я има и при нормалното чудо. Малкия капак се затваря първо, като отдолу на ламарината има шина, и на нея ляга големия капак. Уплътняването е с каменна вата и червен силикон. Филма, моята къща, ако тръгна да я топля с пелети, ще ми изяде ушите, а пък де ще ги търся пелетите тука. А пък въглища на Топливо колкото щеш. Дърва не горя, само за разпалки.
m.lukanov1951 - специалист
fbr написа:
Както си е на нормалното чудо. Отдолу под скарата на кофата, като през ризата има тръба през която минава първичния въздух, като се регулира от регулатора на тягата, който се вижда на снимката. Разстоянието между топлообменника и горния край на ризата е 10 см. Като през задния край на ризата към комина има клапа и тръба с диаметър 6см, който го отварям при слаба тяга при първоначално разпалване. Същата клапа я има и при нормалното чудо. Малкия капак се затваря първо, като отдолу на ламарината има шина, и на нея ляга големия капак. Уплътняването е с каменна вата и червен силикон. Филма, моята къща, ако тръгна да я топля с пелети, ще ми изяде ушите, а пък де ще ги търся пелетите тука. А пък въглища на Топливо колкото щеш. Дърва не горя, само за разпалки.
С тая кофа колко време изкарваш и колко кг. въглища побира?
fbr - майстор
Имам кофи с различна вместимост, с различни диаметри и различни височини. 14 броя са, поемат 8-15 килограма , зареждм ги през почивните дни, и в зависимост от външните температури, поставям кофи със съответния обем. Е, при много ниски температури, се налага, зареждане и през седмицата. Тази сега я запалих, следващата ще я слагам утре сутринта.
fbr написа:
Имам кофи с различна вместимост, с различни диаметри и различни височини. 14 броя са, поемат 8-15 килограма , зареждм ги през почивните дни, и в зависимост от външните температури, поставям кофи със съответния обем. Е, при много ниски температури, се налага, зареждане и през седмицата. Тази сега я запалих, следващата ще я слагам утре сутринта.
Като гледам кострукцията,ако има скара там където стои кофата пробвал ли си да напълниш "кюмур" и така да се ползва за по дъго като време.
fbr - майстор
Пробвал съм, но когато не е отделено мястото в което гори огъня от водната риза, водната риза охлажда прекомерно горивния процес, и не гори качествено. Трябва да има въздушна междина за изолатор, между горивната камера и водната риза. А пък и голяма мръсотия се получава при пълнене на въглищата, и чистене на пепелта. Така с кофата, всичко се изнася навън. То, не че котела е в къщи, но все пак е в работилницата ми.
fbr написа:
Пробвал съм, но когато не е отделено мястото в което гори огъня от водната риза, водната риза охлажда прекомерно горивния процес, и не гори качествено. Трябва да има въздушна междина за изолатор, между горивната камера и водната риза.
В първия вариант беше обмазал камерата с 2.5 см огнеупор,може би и тука ще има ефект.
fbr - майстор
Да, но в този вариант, с въздушна междина, горенето е с по-висока температура. Но то не е проблем, да отделиш огнището от водната риза, с допълнителна риза и да пълниш въглища, колкото намериш за добре, но нали трябва и да се купят преди това., че и те поскъпнаха пущините.
fbr написа:
Да, но в този вариант, с въздушна междина, горенето е с по-висока температура. Но то не е проблем, да отделиш огнището от водната риза, с допълнителна риза и да пълниш въглища, колкото намериш за добре, но нали трябва и да се купят преди това., че и те поскъпнаха пущините.
Ок,почистването на тръбите е със шомпол, под таях вероятно има място за саждите опиши го или снимка,ако може.
fbr - майстор
Да, точно така.Утре ще го снимам , но в общи линии е призма с височина 10 см, ширина 15 см, колкото е и топлообменика, дължина колкото на топлобменника, като отстрани има място за чистене, а отзад тръгва комина нагоре.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Чудо с водна риза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: