Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Супер :) , за направи сам-твоя ли е , че не ми изглежда на 4-5 дена инсталация :? .Има ли помпа на малкия кръг или е на гравитация .Калчища ли са ползвани или лепило за резби :? .Този модел възвратни клапи се монтират само хоризонтално .Сложи задвижка на вентила -обикновено ръчно винаги се поставя в посока все едно го няма вентила .Като цяло имаш =D> .
vladim6 - специалист
системата е изцяло мое производство използвах лепило за резби.Всички кръгове са с помпи.На какво положение трябва да е четирипътника и каква е тази задвижка :?
filmatoplo - майстор
4 пътния вентил ЕСБЕ ли е , задвижка за него оригинална , или заместител .Ако вентила е Есбе -задвижката е Аrа 600 , ако няма такава виж тези на MUT . :wink:
filmatoplo - майстор
Какво точно лепило за резби си ползвал :? .А задвижката се поставя на вентила след като отвиеш болчето и махнеш ръчката , след това следвай инструкциите за монтаж на съответната задвижка.Самата задвижка трябва да се управлява от контролерче.Което може да бъде елементарен терморегулатор в случая ,трябва да ти мери входящата температура в котела -и тя да не пада поне под 65 градуса. 4пътен вентил без задвижка и поставен в средно положение -все едно си монтирал обикновена поцинкована кръстачка .Аз съм виждал колеги които монтират на клиенти 4пътни вентили -завъртат ги в отворено положение към радиаторите и готово :lol: ами тогава въобще защо са монтирани вентилите .
filmatoplo - майстор
Скоро някой ме е търсил за консултация относно 4пътен вентил в Черноморец , за съжаление не е говорил с мен по телефона :? .
vladim6 - специалист
Какво да правя??? Когато запаля котела след 5 минута започва да капе вода (конденз) и така докато загрее след това изчезва
LazarGanev - "Велик майстор"
Не прави нищо, нормално е :)
vladim6 - специалист
харесва ми този отговор БЛАГОДАРЯ :)
filmatoplo - майстор
Вчера и аз запалих котел с температура на водата 8 градуса -също тече доста конденз в началото , след 40 градуса спря.
vladim6 - специалист
Да ви се похваля системата е супер с комина който направих гори страхотно,пуши само ако го отворя :)

Тема "Кой котел да избера... Моля помогнете" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: