• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
m.lukanov1951 - специалист
fbr написа:
Да, но в този вариант, с въздушна междина, горенето е с по-висока температура. Но то не е проблем, да отделиш огнището от водната риза, с допълнителна риза и да пълниш въглища, колкото намериш за добре, но нали трябва и да се купят преди това., че и те поскъпнаха пущините.
Аз съм от Перник тука въглищата са 170лв.тон мога да помагам.
fbr - майстор
Много си ми далече, но съм горил пернишки въглища и ми харесаха като цяло. Тук в Провадия имаше военен завод, и бяха ремонтирали минна техника срещу въглища и ги продаваха, но оттогава насам не съм срещал пернишки тук. Най-евтините тук са брикетите от Гълъбово за 260 лева.
fbr написа:
Много си ми далече, но съм горил пернишки въглища и ми харесаха като цяло. Тук в Провадия имаше военен завод, и бяха ремонтирали минна техника срещу въглища и ги продаваха, но оттогава насам не съм срещал пернишки тук.
Нерде Перник,нерде Провадия ,благодаря ти за всички пояснения ,чакам утре схеми и снимки.
filmatoplo - майстор
Ех Провадия -колко бойлери 300 литрови лично съм купувал от там, поне 50 броя за 2 год , фирма Протех ли беше :? правят всякакви цистерни , познавах Никола Димов .
fbr - майстор
Протех едва кретат. 10-тина работници и толкоз пазачи.
filmatoplo - майстор
На мен ми е мисълта , да вземат на Даконовите котли да внедрят такъв вертикално тръбен топлообменник -цена няма да имат. :wink:
fbr - майстор
Ти ще искаш после и чистачи да им сложат на тръбите.
filmatoplo - майстор
Пропуснах ги умишлено :wink: и ето поправи ме-задължителни са , ти също някой ден ще си направиш. :wink:
fbr написа:
Ти ще искаш после и чистачи да им сложат на тръбите.
Ако се сложат спираловидни турболатори вързани в група с изнесен лост за раздвижване мисля, че проблема е решен.Само,че струва ми се ,че тръбите трябва да са 2 цола.
jorkataG - специалист
Понеже настана сезона пък темата хванала едногодишна пайжина ето вариант за чудо с водна риза

Изображение
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Чудо с водна риза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: