• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
pansim - майстор
a_anastassov написа:
Колега, според мен няма да имате никакви проблеми. Въпрос към знаещите (отговарящите в темата): Включвали ли сте електрожен към инсталация от 2.5 мм2 ? Ако отговорът Ви е "ДА", какъв е бил резултата?
Инверторен електрожен до 150-160А може без никакви проблеми да ползуваш с 2.5мм
Ако е от старите трансформаторни тип "Кракра" очаквай проблеми в контактите и щепсела най -напред. Инсталацията също е доста натоварена, в този случай.
bigdragon - майстор
pansim написа:
...
Единият проблем е греенето на кабела, но вторият проблем, е че при по-тънък захранващ кабел с голяма дължина се получава голям пад на напрежение, при което някои от инверторите не работят добре....
По-класните инверторни електрожени просто изключват и чакат по-добри условия. С други думи, "Козата си сака пръч"...
lubomirlz - специалист
Фика, грешка на клавиатурата бе приятел :drinkers: За същия пич става въпрос :-D
ferrari4456 - специалист
Имаме един спор с тъста.Той сега си купил електрожен и ме убеждава ,че трябвало да се заварява през специален силов удължител.Аз от както се помня заварявам през най-обикновен ,от бриколаж за 50лв 25метра.Ама се позамислих ,загледах се в кабела на самия електрожен и е 16ампера ,тъста пак неще да си промени мнението и пак.Та затова ви питам с какъв удължител трябва да си заварява? Темата я следи тъста... :lol:
dobcho_vn - специалист
Ами да дефинира "специален силов удължител".
Щото всеки кабел с сечение 2,5 и нагоре мм2 е подходящ.Или той си мисли, че като има да речем (тука съм малко скаран, признавам си) 100 А заваръчен ток, имаме и 100 А по кабела ?
ferrari4456 - специалист
Абе и аз тва му обеснявам.Изпълних му желанието и спечелих баса :lol:
Много ти благодаря...
hidrazin - майстор
Спечелил си ... таратанци. Тези измишльотини в Бриколаж са максимум по 1,5мм², което е крайно недостатъчно.
За дрелка, шлайф - да. Това, че още не се е запалил нищо не означава. Явно това е имал в предвид тъста.
Пък и ти не си казал колко е голям електрожена, ама колкото и да е тези 1,5 са малко.
:partyman:
ferrari4456 - специалист
170 ампера му е електрожена.Заварява на 120максимум.
Аз казах че съм нямал проблеми ,не е е подходях и аз си имал едно на ум ,ама тъста като каза се замислих.
И какъв удължител трябва. :?:
Линк нещо...
Тия в бриколаж ги патал тъста за нещо по сериозно и те го гледали като...и му казали да си направи от 2,5квадрата от жиците им...
Винаги съм се чудел и ми е интересно с какво заварявате...
Явно изгубих баса с тъста :lol:
hidrazin - майстор
За удължителя линк няма. Кабел от магазина и си правиш. Веднъж отидох при един приятел. Тъкмо си беше взел
електрическа косачка и щеше да си коси градинката, ама нямаше удължител. Прибяга до близкия магазин и си
купи един подобен оранжев:
http://prodavalnik.com/udlzhitel-20-m-o ... a-i8110967
Косачката работи 5-6 минути и спря. Естествено се усъмнихме в косачката. Да ама се оказа че е удължителя.
Сменихме го веднага в магазина. Втория изкара няма и две минути. Собственика на магазина взе и го отряза със
секачките. Всяко жило беше направено от по три медни косъма като за слушалки на GSM. :lol:
:partyman:
ozaki - напреднал
Точно тези оранжеви кабели са големи боклуци аз имам подвижна лампа с такъв кабел и на 5-тото пускане гръмна в ръцете ми.Изолацията е толкова калпава ,че не може да бъде.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Удължител за електрожен ..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: