• 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 81
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
jinio - специалист
Сега ще й пусна прав ток 12В да видя може пък и това да е причината
kuuuuuul - майстор
Еее,пробвай както ти казвам да видиме какво ще стане, С-то е за нормално затворен контакт(като светне диода се отваря)
jinio - специалист
Днес пуснах 11V DC на платката и пак същия резултат. Има контакт м/у C и NO, а не м/у NO и NC, въпросния датчик който е сложен в комплекта (да ли вообще е датчик или аз трябва да си сложа някакъв), колко и да го нагрявам и да го топля диода свети само в едно положение, когато тримера е в крайно ляво положение т.е на 5оС или изключен. Моля някой да помогне!!! Ето и снимка с яервено съм оградил въпросния датчик (ако вообще е датчик) и тримера, като съм обелязал къде свети диода.

Прикачен файл

2012-11-18-114.jpg

Прикачен файл

2012-11-18-113.jpg
kuuuuuul - майстор
Май ще се окаже дефектна :?
jinio - специалист
kuuuuuul написа:
Май ще се окаже дефектна :?
Кууул и двете се даржът по един и същи начин, не вярвям да са дефектни, явно има нещо друго
filmatoplo - майстор
Ако на тази платка и сложиш такъв датчик LM335 ли беше :? дали ще стане.
jinio - специалист
filmatoplo написа:
Не знам но ще пробвам и това
ivan_v - специалист
jinio написа:
filmatoplo написа:
Не знам но ще пробвам и това
Не го пробвай това.
Пробвай да свържеш термодатчика към омметър и проследи в какви граници се изменя съпротивлението при различни температури.
След това пак с омметър измери въпросното крайно ляво положение на потенциометъра и сподели какво точно означава това- нулево или максимално съпротивление ( измерването с омметъра се прави при изключено захранване).
Относно релето- когато липсва захраване на намотката му е затворена веригата между изводи C и NC, а когато релето "щракне" се затваря веригата между изводи C и NO. Между NC и NO никога няма верига.
sande34 - специалист
Здравейте! И аз като колегата по горе се блъскам в главата, че не се сетих по рано.
Днес вързах набързо една системка Хаер пре самоделно парно на пелети. Работи перфектно. Никъде не читох по форума за филтри на водата но монтирах един за всеки случай , че тръбичките ми се видяха тънички
Въпроса ми е що връзвате дебели тръби на входа и идзхода кото вътре в питата всичко е на 6 мм. И има ли ефект от това. Щуцерите ги лепих с калай дано издържат.
Ето и снимка
Прикачен файл:
Photo-0017.jpg
Те го и котлето сделано от скраб но топли етажа вече трета зима
Прикачен файл:
Photo-0018.jpg
kuuuuuul - майстор
Загледах се по внимателно в схемата и вярно че затваря между C и NO /какво съм гледал първия път :x /,значи релето си е добре.Остава да направиш замерването което казва ivan_v да видиме какво ще покаже.
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 81

Тема "Климатик свързан към парното" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: