Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kuuuuuul - майстор
turistak написа:
Относно почистването, в краят на сезона котелът го "изблизах". От други собственици чух, че за да важи гаранцията преди следващият сезон техник от ерато трябва да звънне и да направи профилактика - никой не ми е звънял.

Тази инструкция за почистване не беше доставена с котелът, та вчера се сетих как преди време беше публиквано в този форум.

Та сега чакам да ми сменят вентилаторчето :-)

Някой да има представа от къде освен от ерато може да се купи запалката за пелети да я имам, че по коледа да я търся под елхата ;-)

От ерато цената е 50лв.
Вчера бях в тази фирма http://www.nagrevatelibg.com/za_kotli.php?lang=bg да ми направят един нагревател и докато чаках ми показаха нагреватели за пелетни котли,питай при тях.
joro_vn - специалист
turistak написа:
Някой да има представа от къде освен от ерато може да се купи запалката за пелети да я имам, че по коледа да я търся под елхата ;-)

От ерато цената е 50лв.
Доколкото схванах, запалката всъщност е подгревна свещ от дизелов двигател, тъй като пелетерма е 24 V, най-вероятно свещ от камион с 24 V елсистема ще върши работа.
turistak - специалист
благодаря за идеите, ако стане, ще пиша
filmatoplo - майстор
:? 24 волта , там амперажите са големи :?
joro_vn - специалист
Големи, големи, колко да са големи - десетина ампера.
filmatoplo - майстор
Имах предвид ако е от камион свеща , нали там тока е от акумулатора . :?
Christo - майстор
24 волта по 10 ампера =240 вата. На моя котел запалката е 563 вата(при 220 волта). Малко ми се виждат 240 вата.
syncho - майстор
Никак не са малко, стига да е правилно поставена. На италианските камини, които предлагаме запалките са им по 280W и си палят без никакъв проблем. Не мисля, че 40W ще направят кой знае каква разлика. Най-много малко по-бавно да ги палят.
turistak - специалист
syncho написа:
Никак не са малко, стига да е правилно поставена. На италианските камини, които предлагаме запалките са им по 280W и си палят без никакъв проблем. Не мисля, че 40W ще направят кой знае каква разлика. Най-много малко по-бавно да ги палят.
Може ли да уточниш какво имаш в предвид правилно поставени?

Молят пелетерм "буфка", инсталаторът казва, че при запалването горивото е в повече. Резултатът е много прах в котелното, а мислех да си сложа там музиката :-(

Да не се окаже, че при почистването съм бутнал назад запалката и тя по-трудно възпламенява пелетите?
joro_vn - специалист
Ами инсталатора ти го е казал точно - много първоначално гориво. Т.е. трябва да намалиш първоначалната доза -Т1 е по дефолт 300 секунди, намали го на 200 примерно и виж как е.
Запалката няма нищо общо. Тя не е завряна в пелетите, а се обдухва от малко въздух, и той с високата си темепература пали мат'риала.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: