• 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 244
Всичко за дърводелството
EDI - майстор
Тези дни пробвах комплекта фрезери на СМТ за врати.Работих само с двата фрезера за касата, табления не го ползвах.Направих си една вратичка за помощно шкафче за дреболии.Таблата я правих с остатъци МДФ.
А току що по куриер ми пристигна ей тази прахосмукачка - 270 милибара подналягане, 70 литра въздух.Ще ми вкара ръката в казана направо. :lol:
Тани - модератор
Та ти е честита придобивката и със здраве да си я ползваш!
Преди да видя снимките , останах с впечатление, че цялата вратичка е от МДФ и се зарадвах, че ще намеря отговор на въпроса който ме мъчи от доста време - заслужава ли си да си правя сам вратичките на кухнята от МДФ с ръчна фреза ? Дали няма да се затъпяват много бързо фрезерите и да не е рентабилно цялото упражнение?
EDI - майстор
Мерси :partyman: Имам едни помощни приспособления за оберфрезата, които са от 16 мм суров МДФ.Като режа с тях материала, неизбежно се прорязва и част от МДФ-а.Та, МДФ-а се реже много чисто.Не вярвам чак толкова да се затъпят.Няма да имаш проблеми, ако се захванеш.Защо не си купиш готови профили МДФ и тях да ползваш, не са скъпи.Или не ти харесват релефите.
Тези дни си купих няколко профилни фрезера ДВТ от ТАШЕВ, не са скъпи - сложните профили са към 7-8 лева парчето, има и интересни комплекти от 3 профилни фрезера на цени от около 20 лева.На око изработката, заварките на пластината и заточването са много добре, но още не съм рязал с тях.
Тани - модератор
Готовите профили няма да ми свършат работа, защото смятам вратите да са масивни, а не рамка с пълнеж!
EDI - майстор
Ясно.няма да имаш проблеми с обработката, много добре се реже МДФ-а.Аз скоро също си правих масивни врати, но от чам. viewtopic.php?f=35&t=39834&start=20 хвърли едно око да видиш как изглежда масивна врата, работена с оберфреза.
Тани - модератор
Изображение
Браво, добре се е получило! Хем семпло, хем стилно. Без излишна кичозност!
Нещо подобно на това ще е, но от MDF ! Радвам се, че притесненията ми са били напразни. Мислех си , че заради лепилата бързо ще се скапват фрезерите.
EDI - майстор
Надали толкова бързо ще се захаби.В интерес на истината не съм фрезовал чак толкова много МДФ, но не съм забелязал някакво износване дори на китайчетата за сега.
$64EN - специалист
EDI написа:
А току що по куриер ми пристигна ей тази прахосмукачка - 270 милибара подналягане, 70 литра въздух.Ще ми вкара ръката в казана направо. :lol:
Честито ЕДИ със здраве да си смучеш всичко :).
Може ли да те помоля да споделиш малко повече впечатления за нея.
Ако може да снимаш филтъра къде седи, колко е голям. Ако знаеш за какъв клас прах е, какви торбички ползваш (ако ползваш), и всякаква др. полезна информация. Направо едно ревю, може да и направиш в темата за прахосмукачките, че по характеристики изглежда много добра.
Благодаря ти :)
nikolson - майстор
Ха честито и далеч от Шефката, да не я преквалифицира в домашна. Щото, току виж и хареса повече от "нейната"... :-D .

П.П. Страхотна е. Безкомпромисно!
Последна промяна от nikolson на вт ное 20, 2012 9:24 am, променено общо 1 път.
EDI - майстор
Благодаря за пожеланията. :partyman: Още не съм и я показал, че наистина ще я лапне.В къщи мъкне един САМСУНГ за 100 лева, който няма нищо общо с този звяр. :lol: $64EN ще направя малко снимки, като допра за поработя с нея.Така наистина по-лесно ще се добие представа за машината.Малка е, лека е.Тръбата е 3 метра, кабела 5 метра, съвсем достатъчни за я търкаляш из работилницата.Иначе на прима виста - като се вдигне капака, отвора на турбината е точно в средата, на него се нахлузват филтрите.А, и отгоре има интегриран контакт за инструмент до 2200 вата.Иначе не знам за какъв клас прах е.Това е хоби серията на ЛАВОР и не съм сигурен дали пише нещо подобно, но ще погледна в упътването.Към нея може да се сложи перящ се постоянен филтър за сухо/мокро или филтър само за сухо - те са опция, отсделно се купуват.Аз си взех комбинирания сухо/мокро.Отделно има дунапренен филтър за мокро.Може да се ползва торбичка.Като и гледам размерите, обема е голям, поне 10 литра.Иначе казана е 14 литров.Сега погледнах кутията на миещия се филтър, на нея пише, че е 5 микрона, не знам на какъв клас отговаря.Ей тук има малко повече информация за машината има - http://www.aviatrans.bg/catalog/index.p ... pe=product .Иначе си я купих от колегата Драгозов :partyman: .Ще направя едно ревю със снимки.Сега ползвам едно китайче за 20-30 лева от ТЕХНО-тата, ама то горкото сигурно няма и 50 милибара подналягане.Върши работа, ама доста стружки пропуска от фрезовата маса, не му стига въздуха :lol:
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 244

Тема "Фреза и оберфреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: