• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
EDI - майстор
12,5 мм е тънко за дюшеме, това да не е ламперия някаква.Не го вземай.Иначе за съхранението - редиш пакетите в помещението, в което ще ги слагаш с дистанция от летвички, но ти нямаш възможност, казваш.И в гаража може стане за зимата, ама не знам как си с влажността и температурата там.По принцип дъските, които продават в големите маркети би следвало да са сухи и да няма измятане при съхранение, ама знам ли, не съм купувал от там.
VLADO66 - майстор
Когато купуваш ламперия на пакети,купуваш котка в чувал.Имам впредвид че отвън нареждат хубави дъски а вътре :x -пълно с чепове.
Stefan_62 - майстор
EDI написа:
12,5 мм е тънко за дюшеме, това да не е ламперия някаква.Не го вземай.Иначе за съхранението - редиш пакетите в помещението, в което ще ги слагаш с дистанция от летвички, но ти нямаш възможност, казваш.И в гаража може стане за зимата, ама не знам как си с влажността и температурата там.По принцип дъските, които продават в големите маркети би следвало да са сухи и да няма измятане при съхранение, ама знам ли, не съм купувал от там.
Вярно "EDI", сега като се загледах в брошурата наистина е ламперия :lol: ., ама кои да гледа по-добре. Явно ще се купуват плоскости. Благодаря, че ме ориентира да погледна по-добре, все се бях набутал.
EDI - майстор
Чамовото дюшеме е вариант, но и там изненади много.Най-добре е да имаш познат, който продава, да ти избере хубаво и по-сухо.Аз за вилата така направих - купих си от приятел сравнително сухо и много добро като качество чамово дюшеме 90 мм ширина, 25 мм дебелина, качих си го на вилата и докато дойде време да го слагам си досъхна.Доколкото помня, дойде към 12-13 лева квадрата.Не изхвърлих нито една дъска, за мое учудване.
Stefan_62 - майстор
EDI написа:
Чамовото дюшеме е вариант, но и там изненади много.Най-добре е да имаш познат, който продава, да ти избере хубаво и по-сухо.Аз за вилата така направих - купих си от приятел сравнително сухо и много добро като качество чамово дюшеме 90 мм ширина, 25 мм дебелина, качих си го на вилата и докато дойде време да го слагам си досъхна.Доколкото помня, дойде към 12-13 лева квадрата.Не изхвърлих нито една дъска, за мое учудване.
Ами нямам познати които да продават, но ще търся вариянт и нещо по-добро. Другият вариант е с OSB плоскости, но ще се наложи предварително да ги отрежат на половина, че няма да мога да ги кача в стаята.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
При условие че има OSB, ми е чудно това умуване за обшивка на покрив под шиндли
bogomilZ - специалист
Stefan_62 написа:
EDI написа:
Ами нямам познати които да продават, но ще търся вариянт и нещо по-добро. Другият вариант е с OSB плоскости, но ще се наложи предварително да ги отрежат на половина, че няма да мога да ги кача в стаята.
разкроя се смята предварително , за да може снаждането да се получи върху греда.
Stefan_62 - майстор
bogomilZ написа:
Stefan_62 написа:
разкроя се смята предварително , за да може снаждането да се получи върху греда.
Благодаря, знам, че е така, може би не се изразих правилно. Имах впредвид, че ще трябва да се разкроят предварително по мярка, че да мога да ги ача на 2-я етаж.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
скрипец, въже и се изтеглят директно на покрива
  • 1
  • 2

Тема "сушене на дъски" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: