Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ribnikolaevi - майстор
Ще ъпна темата, да не отварям нова.
Ясно е, че такова чудо като прав ъгъл нЕма. А в този прав/крив ъгъл влиза вана. Та въпросът е за монтажа и защитата от вода зад ваната (хидромасажна). От една фирма ми обясняваха че основната защита е дебелия пласт силикон. Дотук добре. Но как да се направи че да изглежда приемливо на външен вид. В един хотел бях видял някакви лайстни между ваната и стените, даже ги бях снимал тогава, но не съм ги мяркал по магазините.
Какъв съвет ще ми дадете?
iva6ki - специалист
Дай снимка или информация за помещението и ваната която искаш да монтираш,
дали ще има фаянс зад нея и т.н. :?
VLADO66 - майстор
ribnikolaevi написа:
Ще ъпна темата, да не отварям нова.
Ясно е, че такова чудо като прав ъгъл нЕма. А в този прав/крив ъгъл влиза вана. Та въпросът е за монтажа и защитата от вода зад ваната (хидромасажна). От една фирма ми обясняваха че основната защита е дебелия пласт силикон. Дотук добре. Но как да се направи че да изглежда приемливо на външен вид. В един хотел бях видял някакви лайстни между ваната и стените, даже ги бях снимал тогава, но не съм ги мяркал по магазините.
Какъв съвет ще ми дадете?
Зависи какво растояние ще трябва да пълниш.
ribnikolaevi - майстор
Банята е готова вече, има си фаянс, теракота, вода, канал, ток (под ваната), ДТЗ (в таблото). Още не знам колко ще е разстоянието, няма да е голямо чак толкова. Ваната още не е дошла в магазина. Но съм сигурен, че ще има някакво разстояние. И понеже по хотелите (там съм ползвал вани) става една гняз с тия силикони, искам да се предпазя от това. Май в Гранда във Варна го видях, но не съм сигурен. Една лайсна, която беше сложена над ваната, да уплътни между нея и стената, сравнително добре стоеше, много по-добре от стар силикон.
VLADO66 - майстор
Ако растоянието не е голямо може да ползваш лайстна за ъгъл за фаянс.
ribnikolaevi - майстор
VLADO66 написа:
Ако растоянието не е голямо може да ползваш лайстна за ъгъл за фаянс.
Не че не ми мина през ума. Ама не може да няма нещо измислено специално за такова приложение.
ribnikolaevi - майстор
Опаа, тук видях някакви лайсни, но не се виждат ясно на снимката: viewtopic.php?f=4&t=13679&hilit=%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B0
stiv1961 - майстор
ribnikolaevi написа:
Опаа, тук видях някакви лайсни, но не се виждат ясно на снимката
Те ги тук лайсните :)

http://eshop.genesis.bg/bg/items/interi ... decor.html
ribnikolaevi - майстор
Струват ми се различни тия, Стиви, но все пак благодаря за желанието да помогнеш. Хубав ден.
stiv1961 - майстор
ribnikolaevi написа:
Струват ми се различни тия, Стиви, но все пак благодаря за желанието да помогнеш. Хубав ден.
Същите са, виж в мнението на masteradmin от къде ги е купил- GENESIS :)

Тема "Съвет за вана" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: