Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте!Казвам се Николай Кънчев на 18 години съм и уча във Варненска Морска Гимназия ''Св.Николай Чудотворец'' - последен курс със специалност Електро обзавеждане на кораби.
Имам следния проблем...вчера 13.11.2012 г. (Вторник) имах учебна практика по специалността.Учителката ни раздаде индивидуални практически задания за поставяне на текуща оценка.Те са 5 задания на които имам да извърша:
1.Дефектовка на ръчен лостов прекъсвач
2.Дефектовка на пакетен прекъсвач
3.Дефектовка на автоматичен въздушен прекъсвач
4.Дефектовка на контактор
5.Дефектовка на магнитен пускател.
Проблема ми е е следния.Имам да напиша за всяко едно от тях,какво съм извършил по практическото задание.Как да напиша какво съм извършил като никога не съм го вършил :-D .Цели 4 години са ни давали да правим сериен и девиаторен прекъсвач.
Ако може да ми помогнете.Благодаря предварително! :)
VLADO66 - майстор
Не ти е ясна думата дефектовка или не знаеш за какво служат тези уреди :?
Дефектовка е отстраняване на неизправност...не знам как се отстранява самата неизправност :sad:
todortv - майстор
Да не би да е :възможни неизпрвности.
В противен случай трябва в заданието да имаш конкретният дефект/неизправност и ти да обясниш
как се отстранява.
Другия вариант е ти да си измисляш вероятни неизправности и да даваш пример за отстраняване.
fikata - майстор
Неизправността може да бъде електрическа или механическа.
Електрическа: лош контакт или липса на контакт между контактите-силови и помощни/всичките или на някой/
ниско изолационно съпротивление между контактни групи При магнитния пускател прекъсване в схемата на управление.
Механическа : трудно или невъзможно задействане ръчно на механиката,задвижката, на апарата по механични причини.
Поразпитах учителите днес...те ми казаха че по практическите задания трябва да начертая схеми

Тема "Ръчен лостов прекъсвач,пакетен прекъсвач." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: