• 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 315
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Моля някой ако попадне на хубави пелети да ги снима , да имам база за сравнение :wink: .
de_marco - напреднал
filmatoplo написа:
Моля някой ако попадне на хубави пелети да ги снима , да имам база за сравнение :wink: .
Съмнявам се на снимка да успееш да определиш как ще горят в твоята система ;)
Не само качеството на пелетите е от значение за доброто горене, трябва и котела да е настроен за тях. Тази година съм продал около 2400 тона пелети от които клиентите са доволни, обаче имам от три места по 4 тона оплаквания, че не горят добре, остават много пепел и нямат енергийност. Дори единия клиент ги върна! Така че, всичко е изключително персонално - най-добре пробвай няколко производителя и прецени кои са твоите пелети. Успех! :thumbs:
filmatoplo - майстор
Съгласен съм , и ще кажа нещо по принцип -хубаво е производителите да си правят статистика за какви пелетни котли и пелетни горелки се купуват и ползват пелетите им , да поддържат обратна връзка с клиента купил пелети дали е доволен , и производителя да прави необходимото клиента да е доволен от качеството , за качеството е ясно на какви изисквания трябва да отговарят пелетите.Първо горното -после парите сами ще потекат .Аз ако съм производител на пелети ще имам готов специалист да помага с логистика относно пелетните устройства горящи пелети -само и само да нямам забележки .Друго -щеше да предлагам готов комплект пелетно устройство (котел или горелка)горящо моите пелети ,с което щеше допълнително да печеля клиенти . :) За съжаление моя град не е фен на пелети , заради евтините дърва в Странджа :) .Оня ден попаднах на едни пелети внос от Украйна (поне така пише на бележката залепена на опаковката) , направени от кора на бор :? , с различна дължина дори 5 сантиметра -задръстиха ми шнека и горелката веднага .Та веднага ги познах от пръв поглед че не стават -затова писах за снимка на добри пелети. :) .Не си заслужава производителя за 10 000 лева повече да си загуби цялата клиентела , този бизнес предполагам не е за 1 година .
de_marco - напреднал
filmatoplo абсолютно си прав, само трябва да се вземат предвид няколко фактора в тази връзка:
- Забелязвам тенденцията, че голяма част от крайните потребители нямат представа каква им е системата, мощност, показатели, производител и т.н. Принципно заради цената си, основна част от инсталациите са "някаква сглобка" от "някакъв майстор", което принципно аз наричам самоделка. Там замерване на мощност, КПД на системата и т.н. не може да се направи, което съответно не дава достоверна обратна информация. Има и тип клиенти, които казват "Ами италианско котле, 25 Киловата", което по никакъв начин не те насочва към конкретния модел, защото в Италия има около 150 марки и модели котли, дето са 25 Киловата :-D
- Другия, може би по-априорен проблем, е че 90% от количествата, ние (производителите) продаваме на търговци. По този начин нямаме пряк контакт с крайния потребител и съответно не можем да си направим базата данни. Разбира се получавам обратна информация и от всеки краен клиент, но те са нищожно малък процент на фона на продажбите. По скоро тук е ролята на търговците, да съдействат на клиента, кои пелети са подходящи за неговия котел.
Само че, с извинение към тях, огромна част от търговците не са запознати какво предлагат - в пелетите виждат единствено шанс за бързи пари с невероятна ликвидност, а "След нас и потоп". Един търговец не може ли да застане зад стоката си, посочвайки всичките й плюсове и минуси, за мен не е търговец, а елемент от женския пазар в София.
Така че, все пак моя съвет е: пробвай и веднага купи, тези които най-добре паснат на системата ти!
velas - специалист
leosat varna написа:
Издайте някой читав производител/търговец на пелети за Варна...
Christo - майстор
Аз си купувам пелети само от производител. Ходя директно там, където се произвеждат. Видя ли, че дворът е пълен с "капаци" от бичени трупи и те се мелят направо с кората, просто си тръгвам! Няма как да се произведат качествени пелети с ниско пепелно съдържание, ако съдържат кора. С калпави пелети и най-скъпият котел няма да работи добре.
niki_nadj - специалист
Christo кажи от кои производител зареди за този сезон.От твоя край или ...
Christo - майстор
Миналата година от Бели Осъм. Бяха хубави, защото са само от чист талаш от мебелна фабрика, но тази година цената не ме устройваше. Тази година ги взех от Попово. В Троян има един хотел "Chateau Montagne", собственикът му има там фабрика и от отпадъците прави пелети. Комбинирахме се няколко човека и с един тир ги докарахме.
filmatoplo - майстор
:) Holzpellets: Anlieferung - Wie geht das? -напишете това в Ютубе и гледайте , ако така се произвеждат и транспортират коректно пелети у нас -веднага бих минал на пелети у дома. :wink:
turistak - специалист
filmatoplo написа:
:) Holzpellets: Anlieferung - Wie geht das? -напишете това в Ютубе и гледайте , ако така се произвеждат и транспортират коректно пелети у нас -веднага бих минал на пелети у дома. :wink:
Не си вчерашен :-)

Нооо, кой би платил за такава инсталация? Бункерът и автоматиката му?

Аз вече съжелявам, че не си сложих газов котел за пропан бутан със закопан в двора съд. Той газът даже е без акциз за отопление и инсталацията е доста по-евтина, няма буфер, няма хамалогия и темите за газовите котли са малко на брой :-)

Оспамих темата, истрийте ме ако е нужно.
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 315

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: