Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Браво. Явно Пепеляшка се е справила и на ниво метал. Предполагам алуминий. Сплавите су много приятни за работа за разлика от алуминия.
MrMurdjo - майстор
Алуминий е - предполагам 6061 или подобен, от някакво изпаднало ми парче. На предната страница релефът със самолета е върху плочка от магнезий, той се обработва много добре, защото е по-крехък и не завлича.
dobrev - специалист
MrMurdjo, между снимките се вижда и някаква, различна от клиповете, машина. Това новата конструкция ли е? Изглежда много добре!!! =D>
MrMurdjo - майстор
Ако си гледал качените ми на imageshack снимки, да. Не съм показвал тук, защото е още твърде гола конструкция.
Всъщност, ето ги, ако някой е любопитен.
Изображение
Изображение

А това е установката за проверка и изправяне на винтове
Изображение
Сдобих се с винт 18мм стъпка-4мм.
Както си личи от снимките,се нуждае от последваща обработка.
Какво ще ме посъветвате?

Прикачен файл

19112012284.jpg

Прикачен файл

19112012283.jpg
alien - специалист
сложна работа.... сигурно ще прозвучи гадно ако кажа търси друг винт...
винта трябва да е полиран за да не износва гайката а това на снимката сякаш е непосредствено след закалка и няма никаква обработка след това
Всъщност винта не изглежда зле. Да не те притеснява основата на резбата! Тя не работи, а аробтните повърхности изглеждат добре.
Тъй като виждам че много хора са се ориентирали към инж. пластмаси мога да споделя че работя с такиви от години и мога да ти препоръчам за гайка да ползваш полиацетал с молибден. Аз пазарувам от тук http://technomix.bg/plastmasi.html. Мога да кажа че са изключително коректни. Доставиха ми по поръчка TECATRON GF40 че цената е страшно дебела и го няма в наличност.
MrMurdjo - майстор
По фотография е трудно да се каже, но и според мен е прекалено груба, дори и за ацеталова гайка. Има едно решение, но е много трудоемко. Прави се пластмасова гайка и се сцепва. Или се взема материал, с който зъболекарите снемат отпечатаци на зъби, прави се отпечатък от резбата. След това на струг или направен стенд да върти винта, полирпаста и обработка напред-назад. Но е много времеядна история.
Винтовете 14х4, които се продават у нас, не са особено скъпи и аз бих препоръчал да се купи винт с добра обработка на повърхнините. Този е за груба работа, за стяга или нещо подобно. Така поне ми се струва.
dobrev - специалист
julikb написа:
Сдобих се с винт 18мм стъпка-4мм.
Както си личи от снимките,се нуждае от последваща обработка.
Какво ще ме посъветвате?
За този винт гайка предлагат Бактрейд Явор от следните материали:
Steel C35Pb. - стомана
Stainless steel 1.4305. - неръждаема стомана
Red brass Rg7 (GC-CuSn7ZnPb). - червен месинг
Plastic (PA6.6 with MoS2). - пластмаса
В каталога на MADLER, който може да се изтегли от сайта на Бактрейд Явор, след страница 290 има подобни гайки с цилиндрична външна повърхност, с фланец, с фланец с отвори и с външен шестограм. :buch:
princebg - напреднал
Може ли да ме ориентирате за онлайн покупка в БГ на кабелен водач,че в гугъл нещо не мога да открия точното място.
Благодаря предварително.

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: