Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
peykoff - помощник
Тани написа:
Дай линк към клипче(та), за да видим какво точно пропускаш да видиш. Ако от клипчето не можеш да разбереш, надали ще можем да ти обясним само с думи.
http://www.misiamoiatdom.com/130-%D0%B8 ... 1%82%D0%B0 - как да сложа профила на пода при положение, че нямам лазерен нивелир.

http://www.youtube.com/watch?v=nTDD_LLhezw - на този клип го правят с нивелир, но това с нивелир само няма как да стане. Това под крака му прав ъгъл ли е....?
jekasus - майстор
И двата клипа са аматьорски :-D
Забележи червеното под профила.
Прикачен файл:
2012-11-20 20 43 49.png
2012-11-20 20 43 49.png (107.65 KиБ) Видяна 4581 пъти
Прави се с Изображение
peykoff - помощник
Да аз червеното го забелязах, но това не ми помага с нищо. Ако не се лъжа това е чертилка, но нали все пак и нея трябва да я сложиш "право", или не? Толкова ли няма кой да каже как става, все пак едва ли е нещо толкова сложно :)
jekasus - майстор
Толкова е лесно, че трудно ми е да го опиша. :-D
Ще оставя Тани да го поясни, надявам се ще му по-лесно. :-D
Тани - модератор
Така и не разбрах какво не ти е ясно!

Бележиш си на пода или на тавана по една черта в левия и в десния край на около 5 см. от стената(ако ще използваш вата с дебелина 50мм)

Опъваш конеца на чертилката преценяваш дали има корем стената и дали не е необходимо да изкараш някой край на конеца по-навън. НЕ ЧЕРТАЕШ с чертилката!

С мастар/нивелир или с по-дълъг нивелир по продължение на онези чертички, чертаеш по стените вертикалните линии, по които по-късно ще захванеш УД профилите. Ако си започнал първо от тавана стигаш до пода (или ако си започнал от пода стигаш до тавана) и там също опъваш конеца на чертилката и проверяваш равнинността на стената .

Ако няма изпъкналости , проверяваш и между чертите по стедата на височината на стената , да не би и там да има корем. Ако няма, чертаеш с чертилката по една черта на тавана и една на пода!
Ако има корем някъде , преценяваш коя от вертикалните черти да преместиш и чак тогава чертаеш с чертилката по пода и тавана!

Вече имаш по една черта на всички страни , които очертават вертикална равнина. Монтираш по нея УД профилите, директни окачвачи през 60 см (40см;30см)

Нареждаш CD профилите в UD профилите и директните окачвачи , всеки един от тях нивелираш спрямо долното/горното UD и захващаш с по ЕДИН винт от всяка страна. Получаваш на теория профили в една перфектна вертикална плоскост! С мастар проверяваш дали и на практика е така, като го слагаш близо до директните окачвачи хоризонтално спрямо пода и не гледаш либелата, а дали всички CD профили лягат добре на мастара и дали някой не стърчи повече от останалите. Коригираш проблемните профили и завиваш по ОЩЕ ЕДНО копче ет всака страна на директния окачвач!

Нататък е ясно - вата, пароизолация ако е необходимо и гипскартона!

Понеже ползвам лазерен нивелир, импровизирах и може да има и по-прост начин! Нека колегите ме поправят, ако е необходимо!

Успех!
peykoff - помощник
Ясно, там е работата че ако бележиш в двата ъгъла на стената черти на 5см от нея това не значи че те ще лежат в една мислена равнина и ще са точно една срещу друга, ако стената е крива(приемай го като посукана) те няма да ни дадат една права линия. Старата крива стена според мен не може да ни е ориентир за направата на нова права. Незнам дали ще ме разбереш какво имам в предвид. :)

"Нареждаш CD профилите в UD профилите и директните окачвачи , всеки един от тях нивелираш спрямо долното/горното UD и захващаш с по ЕДИН винт от всяка страна. Получаваш на теория профили в една перфектна вертикална плоскост! С мастар проверяваш дали и на практика е така, като го слагаш близо до директните окачвачи хоризонтално спрямо пода и не гледаш либелата, а дали всички CD профили лягат добре на мастара и дали някой не стърчи повече от останалите. Коригираш проблемните профили и завиваш по ОЩЕ ЕДНО копче ет всака страна на директния окачвач!"

Това не разбрах. Значи ли това че от всяка страна на окачвачите имаме по 2 копчета или значи, че захващаме CD профила с по едно копче за двете UD-та на тавана и пода.
Благодаря!
Тани - модератор
CD профилите НЕ трябва да се захващат с UD профилите с копчета! Първо захващаш по едно копче от всяка страна на окачвача, а след като вече окончателно си ги нивелирал и завъртял в една равнина след проверката , завиваш по още едно копче на окачвача и става с две копчета от всяка страна или общо 4 копчета на окачвач. Ползвай остри копчета, а не самонарезни! И в никакъв случай рапидки!!!

peykoff написа:
Старата крива стена според мен не може да ни е ориентир за направата на нова права. Незнам дали ще ме разбереш какво имам в предвид. :)
Старата стена не те интересува - нали си правиш две ВЕРТИКАЛНИ ЛИНИИ - по нивелир или мастар , а не на някакво разстояние от стената!!! Единственото , което те интересува е дали ще остане 5 см разстояние между стената и гипскартона или поне МИНИМУМ 3,5см за да събереш поне конструкцията и да притиснеш ватата на места! Сега разбра ли ме?
peykoff - помощник
Тани написа:
Старата стена не те интересува - нали си правиш две ВЕРТИКАЛНИ ЛИНИИ - по нивелир или мастар , а не на някакво разстояние от стената!!!
Да разбрах те за копчетата и за всичко друго като цяло, благодаря за разясненията!
Само едно не разбрах как да направя - двете вертикални UD-та ще си ги направя да са прави, това не е проблем. Проблема ми е как да съм сигурен, че са разположени точно едно срещу друго при положение, че стената е дълга 3,7м. Защото с поставянето на "права" линия на пода аз няма как да съм сигурен че лежат в една равнина? Единственото за което се сещам е да захвана единия профил за едната стена и с едно дълго CD примерно да използвам за мастар с "залепен" до него нивел да позиционирам другото UD. Незнам дали ме разбираш какво точно имам в предвид :)
Тани - модератор
А какво разбираш под :
peykoff написа:
две ВЕРТИКАЛНИ ЛИНИИ - по нивелир или мастар
Тани написа:
С мастар/нивелир или с по-дълъг нивелир по продължение на онези чертички, чертаеш по стените вертикалните линии,
Какво според тебе значи ВЕРТИКАЛЕН и защо го чертаеш с нивелир или мастар с либела , а не направо с чертилката?

Ако отговора на този риторичен въпрос те затруднява, ще го кажа по- просто - нивелираш чертата във вертикална равнина!!!
peykoff - помощник
Ок, схванах каква е идеята сега остава да го приложа на практика тези дни. Знам, че не е нещо сложно просто исках да съм сигурен в правилния начин на нивелиране при стартиране на предстенната обшивка без изпозлването на лазерен ниверил.

Тема "Въпроси за таван на гредоред?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: