• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
1115 - специалист
Лампата вероятно е метал халогенна или натриев.
Решението при колебаещ се ток е електроннен баласт.
Имат висока "шумоустойчивост" на смущения в ел. захранването и пад на нашрежението.
hidrazin - майстор
Дрън, дрън! Ти въобще прочете ли темата? Какви метал халогенни преди над 20 години?
Поне в масово производство и специално този завод? Или си пишем така, за спорта?
Пък и темата е от преди месец. Ако на питащия наистина му е трябвало, до сега да е сменил
античната ламба. Лошото е, че не е писал за решението на проблема - е...ш и бегаш !!! :lol:
Хич не ги харча такива!
:partyman:
P.S. И вземи си оправи правописа.
Лампата вероятно е метал халогенна или натриева.
Имат висока "шумоустойчивост" на смущения в ел. захранването и пад на нашрежението.
Последна промяна от hidrazin на ср ное 21, 2012 11:01 am, променено общо 1 път.
diss - специалист
Колеги да питам и аз така лекинко, какво ви е мнението за мхл в сравнение с живачните. Предната седмица поръчах 100 промишлени осветитвлни тела и метал халогенни лампи 250w за тях. Нещо от живачните не съм много доволен, а и не искат да ни ги доставят вече (не е за говорене).
hidrazin - майстор
Добри са. Добре светят и имат по-малка консумация от живачните. Ако бъркам за консумацията нека
някой ме поправи.
fikata - майстор
Наистина МХЛ са по икономични спрямо ЖЛВН т.к имат по голяма светлинна ефективност- по голям светлинен поток за единична мощност.
Метал-халогенни лампи 70-98 lm/ W
Живачни лампи с високо налягане 36-60
МХЛ излъчват светлина в спектъра по близък до дневната светлина и са предпочитани както за външно,така и за вътрешно осветление както в киноснимачни и телевизионни студия.
Животът на МХЛ е малко по кратък от този на ЖЛВН.
todortv - майстор
Добър светлинен спектър и интензитет.
Недостатък сравнително краткия живот, както на лампата, така и на игнитора(ПУ).
Долу-горе едино ПУ на две -три лампи.
1115 - специалист
hidrazin написа:
Дрън, дрън! Ти въобще прочете ли темата? Какви метал халогенни преди над 20 години?
Поне в масово производство и специално този завод? Или си пишем така, за спорта?
Пък и темата е от преди месец. Ако на питащия наистина му е трябвало, до сега да е сменил
античната ламба. Лошото е, че не е писал за решението на проблема - е...ш и бегаш !!! :lol:
Хич не ги харча такива!
P.S. И вземи си оправи правописа.
Лампата вероятно е метал халогенна или натриева.
За правописа си абсолютно прав. Гледам да избягвам писане от телефон, но с цел да помогна понякога го правя.
Мразя в темите заяжданията и ще отговоря кротко.
Метал халогенни лампи има в масово производство доста преди тези 20г.
В България са се използвали рядко, но дори в уличното осветление имаше.
Мога да ти кажа и къде.
Крушките бяха произведени в заводите на Филипс и Нарва.
Специално за този завод няма идея какво е произвеждал, а и вероятността да има по това време 150W Метал Халогенна лампа е наистина малка, но не е изключена.
Това беше причината да дам съвета за електронния баласт.
Не ми е ясно и защо ако напрежението пада под 180V и това води до проблеми с запалването на лампата да не ползва баласт с широк спектър на захранващо напрежение?

Освен това Чешките заводи произвеждаха странни по мощност натриеви лампи - заместители на живачни.
110W, 210W, 340W и подобни.
Дори в момента гледам, че имам такива на които е изписано точно този завод.

П.п. Освен това гледам тези завод, че има натриеви лампи 150W.
Другото което не е изключено - ако лампата е 150W заместител на живачна лампа, то предполагам дросела трябва да е за 160W живачна, но не бездроселна (тук не съм запознат за еквивалента на 150W) и ако не си отговаря е възможен този ефект.

П.П2. Сега видях това "за спорта" и ти отговарям веднага - пиша за да помогна на някой, който има този или подобен проблем.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за лампа от улично осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: