SithLurker написа: Правилно ли разбирам че си пишеш някакъв вид собствен (custom) протокол за комуникация и интерпретатор на команди?Забивало ли? Кога съм казал, че забива? Просто от време на време (сравнително рядко) губя връзка с него при рекуест. Примерно от 500 заявки 5-10 може да фейлнат. Губя пинг и т.н. до него. Има нещо общо според мен с опциите за мак филтръинг и броадкастите... не съм си играл. В момента си управлявам горелка, помпа и вентил на парното с такова и чератая графика (закачам) - смятай. Графиката е се чертае в момента с снмпгет компандата+rrdtool. Зависи за какво ще го ползваш, но в общия случай си работи без проблем.
Аз много бях харесал PicoIP защото там за 40лв. получаваш контролерче на което можеш през SNMP да му управляваш IO-то. И си спестяваш писане на custom софтуер. valqk обаче нещо ме разколеба като казва че често забивало.
kivanov написа: 1. MySQL репликацията на 1 база данни (или 1 таблица) е далеч по-лесно от това да правя backup-и на милион неща, а и ми се вижда как да кажа ... по-изисквано1. Хм, май нещо са те наплашили с тея бекъпи. Бекъп+разпъване на базата на другата машина става с 1 ред (вярно - малко по-дълъг). Въпрос на избор е. Виждал съм такива бози с репликациите (примерно 2месеца изостанал слейв и понеже няма мониторинг - няма кой да види и такива), че бекъп на мастъра задължително трябва да има, освен репликата.
2. За Memcached си прав от една страна, но идеята е да тествам и самия Framework как се държи(не че не знам де), но в същото време ще имам поне 5 устройства с по 5-6 датчика и прочитания на датчиците всеки 2-3 минути(това може да се окаже доста писане за джаджа като Pi(виж тестове на apache за response time на Pi и ще видиш, че трябва всичко да е максинално бързо) и понеже за самото queue има четене (и писане за промяна на статусите на командите) предпочитам да ползвам кеширане. Така изградената система гарантира лесно продължаване на работата при спиране на захранването.
3. Анализите за ИИ предполагам имаш предвид "Като стане 28 градуса и 70% влажност пусни климатика" това е нещо тривиално и ще го оставя за Pi-то(или каквото там глуповато устройство сложа там), но анализите за BI ще са си на някакъв сървър(desktop hardware)
2. Какъв фреймуорк ползваш? На пхп ли ще е ядрото? Да разбирам, че мемкеша ще е прозрачен слой - още по-зле откъм ресурс - ама да, има памет - буай докат има

3. Това тривиалното твърд алгоритъм ли ще бъде или ще се самообучава на база избор от апито?
Прикачен файл
day.png (70.24 KиБ) Видяна 3802 пъти