• 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 40
Всичко за дърводелството
ribnikolaevi - майстор
Нещо такова?

Прикачен файл

shop 24.jpg
shop 24.jpg (70.88 KиБ) Видяна 2522 пъти
ribnikolaevi - майстор
Виждате ли някакви груби грешки? Май това ще ми е конструкцията на кухнята.

Прикачен файл

Kitchen 006_04.jpg
Kitchen 006_04.jpg (36.35 KиБ) Видяна 2514 пъти

Прикачен файл

Kitchen 006_05.jpg
Kitchen 006_05.jpg (14.85 KиБ) Видяна 2514 пъти

Прикачен файл

Kitchen 006_06.jpg
Kitchen 006_06.jpg (43.14 KиБ) Видяна 2514 пъти
maroka - специалист
Дай все пак и разположение на електроуредите и мивката :)

Ако правилно съм ти схванал идеята и ако чертежа ти е точен, ще имаш проблеми с отвеждането на топлината от хладилника и фурната.

PS. Чудя се как така жената се е съгласила да няма и едно чекмедже :lol:
colyo - специалист
За блендата-да. Нещо такова имах предвид. При мен е малко по-различно, но идеята е същата.
Прикачен файл:
WP_000471.jpg

А относно чекмеджетата, колегата е прав. Най-малкото няма да имаш къде да прибереш приборите за хранене след като се извадят от съдомиялната.
ribnikolaevi - майстор
Питането ми беше повече за конструкцията. Качвам схема с електроуредите и чекмеджета, но те са със скрити чела.

Прикачен файл

Kitchen_006_07 ns.jpg
Kitchen_006_07 ns.jpg (114.72 KиБ) Видяна 2488 пъти
miliad - майстор
При мивката укрепването горе не е добре, виж на горния пост снимката там се вижда вярното решение.
Ако това всичко е един шкаф ще е много интересен монтажа.
На шкафовете над хладилника и фурната гърбовете трябва да са изтеглени 5 см напред за вентилиране.
Страницата до съдомиялната не я зарязвай за цокъла, нека тя да покрива цокъла, а не той нея.
Ъгъла с котлона и мивката ми се вижда много схлупен и неудобен за ползване. Моя съвет-махни колоната 30см между хлад. и фурната и тези 30см ги реализирай като горен и долен ред шкафове в ъгъла за да дистанцираш котлони и мивка.
ribnikolaevi - майстор
Първо, благодаря за съветите. От това имам нужда.
Сега по забележките (с цел да подобря решението, не ми е идеята да апострофирам някого, който ми помага):
1. Не разбрах за укрепването при мивката. Имаш предвид да има някакво вертикално парче ли? А плота по този начин ли да разделя (сега се дели през мивката), или по 45 градуса, или между котлони и мивка да го делна?
2. Монтажа наистина ще е интересен :wink: . След като сглобих детската съм по-смел вече. Всъщност има си надстройка и долна част. Ако това беше забележката. Иначе в ширина наистина е един шкаф.
3. Имаш предвид и "горния" ред ли (то при мен не е точно горен ред, а нещо като надстройка)?
4. Ок, искаше ми се да намаля вероятността от ритане с крак, но сигурно имаш нещо предвид, щом го казваш. Ще те послушам.
5. Ъгълът наистина е неудобен от гледна точка полване на котлони. От друга страна, ползвал съм, а и съм виждали други да ползват котлони точно до стена. Иначе е вярно, има компромис в това решенние, но то е свързано с цялостното планиране на помещението и жилището като цяло. Този компромис беше най-приемливият от всички други (всъщност успях да направя 3 спални с цената на нагъчкването на дневната в това неголямо помещение). А дневната ми е с три врати, френски прозорец и т.н. и т.н. Така че, без компромиси не можах да мина. Та, това е като решение, бих искал да си изчистя конструктивно нещата.
Вратичките ще са от МДФ с акрилно фолио. Още имам известни колебания към това фолио, но натам клоня.
ribnikolaevi - майстор
Ей това спретнах тази сутрин, преди работа. Какви забележки има към него?
Свободностоящата страница, до миялната ми се струва неукрепена, но май няма начин, освен да сдвоя?

Прикачен файл

Kitchen_006_08 2 ns.jpg
Kitchen_006_08 2 ns.jpg (82.49 KиБ) Видяна 2438 пъти

Прикачен файл

Kitchen_006_08 ns.jpg
Kitchen_006_08 ns.jpg (65.5 KиБ) Видяна 2438 пъти
maroka - специалист
Един Колега правилно ти е казал за по-плитки рафтове за фурна и хладилник.
Другото, корто ми прави впечатление, че ще трябва да режеш за коритата на мивката с тази конструкция.

PS. И още нещо - както си направил блендите е само за шкафа за мивка, останалите са завъртяни с 90 градуса.
ribnikolaevi - майстор
ОК, благодаря за съветите. За по-голяма прегледност ще сложа номерца на забележките, за да може да го коментирам по-лесно.
1. Понеже при моята конструкция трябва да режа правоъгълници на хоризонталните елементи, за да са по-плитки шкафовете (не е невъзможно), реших че е по-лесно да направя отвори отзад с бор-корона. Някакво голямо фи, едва ли ще е проблем. Но може и да изрежа, ще видя. Фирмите не се навиват много-много на сложни изрязвания (различни от правоъгълник :roll: ).
2. Наистина ще режа за коритата от страниците, така е.
3. А за този под котлона да не сложа ли пак вертикална бленда. Там е доста кофти положението, мисля си че една бленда ще подобри ситуацията ( да подпра четиристранно малкото парче на плота, което освен всичко е изрязано за самия котлон. Иначе в този шкаф имам механизъм и една бленда създава неудобства. То сега като казах механизъм се сещам, че трябва да го погледна по-подробно, да няма изненади за захващането на механизма в тавана на шкафа.
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 40

Тема "Мебелите за един апартамент - от идеята до реализацията" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: