• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 40
Всичко за дърводелството
maroka - специалист
За котлоните предна бленда въобще не слагай :)

За по-плитките рафтове - просто трябва да пуснеш около 5 см. да са по-плитки в задната си част. Няма нужда да пробиваш отвори.

За мивката - този делител въобще не го слагай. То по този начин, както си го измислил ще си затвориш този обем в ъгъла.
bogomilZ - специалист
Огледай още веднъж разположението на ел уредите и най-вече положението на микровълновата - долния плот е на 90 см + 60 см фурната и микровълновата почва от 150 см което е над ниво на очите - опитай да извадиш голеща купа със супа на това ниво
Второто нещо - котлоните и мифката са близо - огледай дали може да изместиш мифката към съдомиялната
Миялната за вграждане ли е - ако не е за вграждане няма да има цокъл и десния крак не трябва да е зарязан - в предни постове колега беше писал, че кракът покрива цокъла
каква е причината фурната да не е под котлоните - кое ще аспирира парата при печене
приеми въпросите не като контра критика - вероятно по всичко е мислено , но щом поставяш въпроса за дискутиране
кухнята ти е сложна поради прекалено тясното място
и поредния въпрос - какъв ще е гърба зад котлоните и мифката?
colyo - специалист
Забелязах още нещо. Предвидил си аспиратора много нависоко. Над 60см е почти безпредметен. Помисли и за вариант с единична мивка. При наличие на съдомиялна втората ми се вижда излишна. Няма да имаш място да си нарежеш салата. Няма да ти остане място и за никакъв кухненски уред.
bogomilZ - специалист
сега видях, че има и чекмеджета под коритото - там ще има кофликт - имаш дълбочина на коритото, под него сифон - къде ще сложиш чекмеджето - моето правило е - под мифката няма нищо освен препаратите за миене
ribnikolaevi - майстор
Мисля така да стане. Чертал съм в мащаб (всичко е купено вече и имам точни размери).
Много се радвам на забелжките, защото ми помагат да изчистя грешките си. Ако виждате още нещо, не се притеснявайте да критикувате.

Прикачен файл

Kuhnq-korito.jpg
Kuhnq-korito.jpg (48.15 KиБ) Видяна 2447 пъти
ribnikolaevi - майстор
colyo написа:
Забелязах още нещо. Предвидил си аспиратора много нависоко. Над 60см е почти безпредметен. Помисли и за вариант с единична мивка. При наличие на съдомиялна втората ми се вижда излишна. Няма да имаш място да си нарежеш салата. Няма да ти остане място и за никакъв кухненски уред.
Точно поради тази причина си взех доста мощен аспиратор. В момента ползвам много по-слаб и на 70 см от плота си дърпа добре. А в проекта освен всичко се получава затворено от три страни пространство, надявам се да нямам ядове. Е, имам и резервен ваирант ...
Коментирайте и конструкцията, моля Ви :roll: .
miliad - майстор
Дай инфо мивката в какъв размер шкаф се вгражда по каталог-50см-60см-80см-90см.
Какъв механизъм си предвидил за ъгъла?
Сега почвам от дясно на ляво:
За страницата писах. .
Зад шкафовете има плоскост, безмислена е и ще пречи, освен ако там не е лице към трапезарията.Ако е към стена просто сложи ивица която почва от долен или горен ръб на плота-по избор, може да я хванеш за плота отзад/разбрах защо я има за това не казвам да я махнеш/.
Долните шкафове ги направи самостоятелни:1ви/чекмедж+мивка/; 2ри/60 вр+ъгловата задънка/. На този шкаф блендите горе ги пусни по дългия размер, а не по късия, или с цял таван.За конфликта корито на мивка и чекмеджета нищо не казвам ,че не знам мивката каква е, но го има.
Горен шкаф над котлоните-нека да е дълъг само 120см/две врати/, дясната страница да стига до плота не до земята/макар, че не е много фатално, но може да имаш дертове с нивелирането/.
Фурна и хладилник- това е голям модул и ще стане много тежък, само от това съображение може да го разделиш на две високи колони.За обемите над хладилника и фурната -правят се с
по къси дъна от страниците 5см примерно и се изтегля и гърба напред. Идеята е отзад да се получи тунел за вентилация и същевременно шкафа отгоре си е добре уплътнен без дупки отвори и т.н.
Плота с мивката го пускаш цял до ъгъла, а този с котлоните го залепяш до него.
bogomilZ - специалист
+ по обяснеието на miliad
идеята със скритите чекмеджета има недостатъци без да виждам предимства - самото чекмедже е по-тясно, но за да го извадиш винаги отваряш челната врата пълно над 90 градуса - виж при гардероб е друго
ribnikolaevi - майстор
Ето я мивката

Прикачен файл

tipo8sc_sf.jpg
tipo8sc_sf.jpg (9.19 KиБ) Видяна 2400 пъти

Прикачен файл

tipo8scompact_oh.jpg
tipo8scompact_oh.jpg (8.17 KиБ) Видяна 2400 пъти

Прикачен файл

0.40338200 1326530644.jpg
0.40338200 1326530644.jpg (24.91 KиБ) Видяна 2400 пъти

Прикачен файл

Side View.JPG
Side View.JPG (3.64 KиБ) Видяна 2400 пъти
ribnikolaevi - майстор
Всъщност, необходимо ли да се реже тук:

Прикачен файл

tipo8sc_sf_1.JPG
tipo8sc_sf_1.JPG (12.05 KиБ) Видяна 2400 пъти
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 40

Тема "Мебелите за един апартамент - от идеята до реализацията" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: